Datum i vreme: 19.02.2019., 12.34
Dobro Došli, Gost! (Prijava — Registracija)
Ubuntu-RS forumi
  • Početna
  • Pravilnik
  • Pretraga
  • Pomoć
  • Planeta
  • Wiki
  • Sajt
  • Kalendar
  • RSS
Nove poruke Današnje poruke Spisak članova Spisak prijatelja
Važno obaveštenje
Izašao je novi LiBRE, broj 49
Ubuntu 18.10 spreman je za preuzimanje

Ubuntu-RS forumi Ubuntu opšta podrška Opšte diskusije v
1 2 3 4 5 ... 45 Sledeće »

Chrome/Chromium ne radi iza proxy-ja

Odgovori 

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niz | Puni Prikaz
Chrome/Chromium ne radi iza proxy-ja
Autor Poruka
ivanchic Nije na vezi
Član

Poruka: 132
Dao zahvalnica: 19
Dobio zahvalnica: 29 u 23 poruka
Ugled: 0
Poruka: #1
Bug Chrome/Chromium ne radi iza proxy-ja
Imam interesantnu situaciju sa Chrome/Chromium-om na Mintu 18.3. Naime, do sada sam koristio Mint 17 i pošto je laptop u pitanju napravio sam .pac fajl da bi mi Network Manager automatski određivao proxy podešavanja u zavisnosti da li sam kod kuće (ne treba proxy) ili na poslu (mora proxy). Sve je lepo funkcionisalo dok pre neki dan nisam instalirao Mint 18.3 i probao da ga koristim na poslu. Chrome pokazuje u net-internals da koristi PAC skriptu, ali onda ne može da definiše proxy i praktično pokazuje da nema interneta. Chromium je još gori slučaj, jer i ne koristi PAC skriptu i daje samo Direct access kako piše u net-internals, a skriptu jednostavno ignoriše. Siguran sam da je skripta dobra jer mi radi na Mint 17 sa istim verzijama browsera (upravo pišem u Chromiumu 63 na Mint 17 iza proxy-ja). Napominjem da ni Chrome ni Chromium na Mint 18.3 "ne žele" da koriste proxy čak i kada se pokreću preko terminala sa datim opcijama za proxy ili PAC scriptu. Šta se dogodilo ili promenilo pa se ovako drugačije ponašaju isti programi na dve različite verzije Minta/Ubuntua?

Mint 17 je baziran na Ubuntu Trusty, a 18.3 na Xenial. Verzije browsera su 63 i 64.

P.S. Iz nekog nepoznatog razloga mi ne radi pretraga Foruma pa se izvinjavam ako je problem već negde pominjan.
05.02.2018. 13.20
Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
[+]
« Starije Teme | Novije Teme »
Odgovori 

Verovatno Povezane Teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: Poslednja Poruka
  sve o chromium i chrome Liticovjesac 191 34,488 05.02.2019. 10.35
Poslednja Poruka: zika

• Verzija Za Štampu
  • Pošalji ovu Temu Prijatelju
  • Prati ovu temu

Kontakt Ubuntu LoZa Srbije Povratak na Vrh Povratak na Sadržaj Mobile Version RSS Prijava greške
© 2005-2019 Ubuntu LoCo Serbia. Ubuntu and Canonical are registered trademarks of Canonical Ltd.
Powered_by MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.
Designed by : ZeRQ and Ubuntu LoCo Serbia
Hosted by mCloud