Datum i vreme: 16.04.2021., 12.23
Dobro Došli, Gost! (Prijava — Registracija)
Ubuntu-RS forumi
  • Početna
  • Pravilnik
  • Pretraga
  • Pomoć
  • Planeta
  • Wiki
  • Sajt
  • Kalendar
  • RSS
Nove poruke Današnje poruke Spisak članova Spisak prijatelja
Važno obaveštenje
Izašao je novi LiBRE, broj 50
Ubuntu 19.04 spreman je za preuzimanje

Ubuntu-RS forumi Predsoblje Ubuntu Srbija v
« Prethodno 1 2 3 4 5 ... 10 Sledeće »

Editovanje tema

Odgovori 

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niz | Puni Prikaz
Editovanje tema
Autor Poruka
xen0 Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: 14
Dao zahvalnica: 1
Dobio zahvalnica: 4 u 3 poruka
Ugled: 1
Poruka: #1
Editovanje tema
Pozdrav svima,

otvorio sam ovu temu jer sam proverio neke od stvari koje sam napisao i bilo bi dobro da se one edituju jer nisu tacne. Ako je ovo pogresan forum, izvinite - nisam znao gde da je stavim.

Na temi: [Rešeno][Reinstallx2]ATI Mobility Radeon HD 5470, kako instalirati?

Strana: 3

Moj post kaze ovako:

Citat:Recap: Ovi laptopovi i njihove graficke kartice su MUXed. Dakle imaju ugradnjene multipleksere. To znaci da kada dodje do promene grafickog cipa, slika na ekranu zatreperi ili postane crna dok promena traje. Kada se ona zavrsi, slika na ekranu se vraca i graficko okruzenje preuzima drugi cip - intel ili ati, zavisno od izbora korisnika. Ovakvo resenje u windows-u ne zahteva restart OS dok u Linux distribucijama mora da dodje do resetovanja Xorg-a.

Postoje dva tipa ovakvih hibridnih kompjutera. Drugi tip je MUXless, kod kojih nema nikakvog treperenja i slicnog. Takodje, ovi cipovi nemaju multiplexere. Sve se desava odjednom i sam Xorg ne mora da se resetuje (inace to je Nvidijino resenje, ne Atijevo mada i Ati ima neke modele laptop-va koji su MUXless odnosno nemaju multiplex-ere).

Da bi MUXed sistemi mogli da rade ok na Ubuntu Linux-u, potrebno je uraditi sledece:

Sto je POGRESNO.
Bilo bi dobro da se to edituje da ne bi zbunilo nove korisnike a s'obzirom da sam i sam nesto naucio, ne bih da budem "village-idiot" Smile

Ako je neko od moderatora raspolozen da to edituje, dajem vam sledeci quote sa ubuntu global foruma:

Citat:Sj3 asks:
Well... but how to check if a notebook is muxless or muxed?(before i buy it, ofc)

Wegah replies:
Sj3

By definition. When you are using windows. If your card change from gpu to discrete card in a transparent way ( both, nvidia and amd).
You are using a muxless card.

IF you need to restart or logoff/login your computer to turn the effect on when using windows. Then Is a muxed one.

Both, Muxless or MUXED ones CAN have in BIOS the option to use the GPU or DISCRETE only/PRIMARY.

Ovo znaci da Bafford i ja imamo muxLESS hibridne sisteme.

Konacno, probacu ovih dana da ukljucim taj PPA i vidim kakve su mogucnosti ovog resenja. Jedini razlog mog oklevanja je sto ovih dana nisam raspolozen da sve opet popravljam i sredjujem ako ponudjeno resenje (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1930450) ne radi.

Hvala unapred,
xen
06.03.2012. 20.00
Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
[+]
petrovicivan Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: 764
Dobio zahvalnica: 16 u 15 poruka
Ugled: 2
Poruka: #2
RE: Editovanje tema
slobodan forum gde korisnik ne može ni svoj post sam da izmeni, cccc... „kud' plovi ovaj brod“
(Poslednja izmena: 06.03.2012. 22.01 od petrovicivan.)
06.03.2012. 22.00
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
[+]
uros Nije na vezi
tutoris

Poruka: 3,006
Dao zahvalnica: 450
Dobio zahvalnica: 567 u 384 poruka
Ugled: 37
Poruka: #3
Ivane, pa zaboga, naravno da može, odakle ti uopšte ideja da ne može. Pa zar si zaista pomislio da bi administracija foruma ograničavala korisnike na tako banalnom nivou?

@xen0 Molim te najljubaznije da svoju poruku edituješ, ukoliko treba, pošalji mi pp i ja ću je srediti nije problem.

Hvala na informaciji.

a čitaš, čitaš...
(Poslednja izmena: 06.03.2012. 23.13 od uros.)
06.03.2012. 23.13
[+]
petrovicivan Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: 764
Dobio zahvalnica: 16 u 15 poruka
Ugled: 2
Poruka: #4
hmm

ovih dana sam dosta pretraživao forum i svaka druga tema koju otvorim je zaključana (a imam odgovor). još uvek se bunim protiv toga pa mi je ovo izgledalo kao argumenat više... šteta što nije
07.03.2012. 00.04
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
[+]
Anpu Nije na vezi
Saradnik

Poruka: 399
Dao zahvalnica: 265
Dobio zahvalnica: 146 u 98 poruka
Ugled: 9
Poruka: #5
Korisnik moze svoju temu da zakljuca tako sto je oznaci "Reseno". Tada se smatra da je korisnik nasao za njega zadovoljavajuce resenje, i sprecava se nekromansija tema od pre kusur godina. Prostora na serveru ima, tako da slobodno otvarajte nove teme, nemojte stedeti.

E sad, da li korisnik moze da otkljuca svoju temu posle nekog vremena kada ipak shvati da resenje koje je prihvatio nije bilo dovoljno trajno ili sta vec, mislim da moze,ali provericemo (mislim da to radi opcija "Nije reseno"). "Reseno" i "Nije reseno" se nalazi na vrhu teme pored naslova: http://www.dodaj.rs/?18/VH/2yZSYny8/snapshot20.png

Kao sto mozes da vidis ivane, svoju temu "[Mini molba] Za SBB korisnike" sam oznacio "Reseno" jer je tema uspesno odradila svoje, i naslov je dobio automatski tag [Reseno] i zakljucala se: http://forum.ubuntu-rs.org/Thread-reseno...-korisnike . Molim te da ubuduce pitas razlog zakljucanih tema a ne da pretpostavljas da smo tu da ugusimo medjusobnu komunikaciju jer to nema nikakvog smisla.

U svakom slucaju, molim sve korisnike, ako imate bilo kakav problem sa forumom, sajtom, viki, planetom ili cime god, slobodno nam se obratite. Ako natrcite na kakav bug, ostavite nam poruku na Launchpadu: http://www.ubuntu-rs.org/ubuntu-rs-na-launchpadu/

Kako prijaviti bug: http://www.ubuntu-rs.org/prijavite-problem/
(Poslednja izmena: 07.03.2012. 00.31 od Anpu.)
07.03.2012. 00.26
[+]
xen0 Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: 14
Dobio zahvalnica: 4 u 3 poruka
Ugled: 1
Poruka: #6
Kao OP ove teme i neko ko je razmenio bar 50+ sa OP teme o kojoj pricamo, pojasnio bih:

Ona je zakljucana jer je oznacena kao resena. Tu istu praksu sam video i na glavnom ubuntu forumu tako da ne vidim razlog zasto to ne bi bila praksa i ovde. Logicno, nema smisla gomilati postove u okviru jedne teme jer to uvek za rezultat ima konfuzna objasnjenja i pracenja jednog pitanja kroz razlicite strane i odgovora na prethodnoj i tako u krug for i++ Smile

Moj glavni razlog za otvaranje ove teme je cinjenica da je "konvencija" da se ne salju PP adminima, modovima i slicno. Bar je tako na vecini foruma na kojima sam bio. Ovako je (po mom misljenju bolje) jer onaj koji cita originalnu temu neki drugi put, moze da se pita zasto se ona razlikuje toliko od onoga sto je pisalo ranije.

Za ovo malo vremena koliko sam na ovom forumu, svi su korektni. U nekim slucajevima i vise nego sto sam ocekivao Smile

Simple as that.

Ok Urose, poslacu ti editovano. Hvala na brzom odgovoru!
07.03.2012. 00.33
[+] 2 korisnika zahvaljuje @xen0 za ovu poruku:2 korisnika zahvaljuje @xen0 za ovu poruku
Anpu (07-03-2012), bojce (07-03-2012)
« Starije Teme | Novije Teme »
Odgovori 

Verovatno Povezane Teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: Poslednja Poruka
  XMB tema ubuntuforums v1 (sad default tema ) prvul 14 4,285 13.09.2008. 14.59
Poslednja Poruka: Qalc

• Verzija Za Štampu
  • Pošalji ovu Temu Prijatelju
  • Prati ovu temu

Kontakt Ubuntu LoZa Srbije Povratak na Vrh Povratak na Sadržaj Mobile Version RSS Prijava greške
© 2005-2021 Ubuntu LoCo Serbia. Ubuntu and Canonical are registered trademarks of Canonical Ltd.
Powered_by MyBB, © 2002-2021 MyBB Group.
Designed by : ZeRQ and Ubuntu LoCo Serbia
Hosted by mCloud