Datum i vreme: 16.04.2021., 12.07
Dobro Došli, Gost! (Prijava — Registracija)
Ubuntu-RS forumi
  • Početna
  • Pravilnik
  • Pretraga
  • Pomoć
  • Planeta
  • Wiki
  • Sajt
  • Kalendar
  • RSS
Nove poruke Današnje poruke Spisak članova Spisak prijatelja
Važno obaveštenje
Izašao je novi LiBRE, broj 50
Ubuntu 19.04 spreman je za preuzimanje

Ubuntu-RS forumi Predsoblje Ubuntu Srbija v
« Prethodno 1 2 3 4 5 ... 10 Sledeće »

My Threads & My Posts -za laksu navigaciju

Odgovori 

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niz | Puni Prikaz
Autor Poruka
Demogorgon Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: 14
Dao zahvalnica: 1
Dobio zahvalnica: 4 u 3 poruka
Ugled: 1
Poruka: #1
Pozdrav svima !

Sinoc sam postavio prvi thread ovde i dobio sam odgovor,tj notifikaciju preko mail-a na na tabletu ..
Udjem ti ja na forum.ubuntu-rs.org sa kompa medjutim provalim da nema nigde u headeru "My Threads" ili "My Posts" sto je uzrokovalo odlozeno citanje odgovora na threadu (Click na Username>Find all Threads..)

Stoga sam i odlucio da doprinesem malo,jednu olaksicu ovom forumu kao novi clan Angel..

Za Admin-a :
ACP > Templates & Styles > Templates > Select template > Header templates > header_welcomeblock_member

Dodati kod na zeljeno mesto (mislim da bi bilo ok desno od "User CP") :
Kod:
<a href="search.php?action=finduserthreads&uid={$mybb->user['uid']}">My threads</a>

Kod:
<a href="search.php?action=finduser&uid={$mybb->user['uid']}">My posts</a>
18.12.2012. 11.07
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
[+] 2 korisnika zahvaljuje @Demogorgon za ovu poruku:2 korisnika zahvaljuje @Demogorgon za ovu poruku
bojce (18-12-2012), profiler1982 (18-12-2012)
Anpu Nije na vezi
Saradnik

Poruka: 399
Dao zahvalnica: 265
Dobio zahvalnica: 146 u 98 poruka
Ugled: 9
Poruka: #2
RE: My Threads & My Posts -za laksu navigaciju
Dobrodosao!

Hvala za predlog. I mada su navedene opcije dostupne u pregledu profila, mozemo ih dodati svakako ali moramo da resimo deo u vezi prevodjenja. Forum nudi cirilicu, latinicu i engleski, te ne bi odgovaralo da stoji hardkodovan engleski vec da se integrise u postojeci jezicki sistem. Pogledacemo, a u medjuvremenu ako imas ideju ili jos koji predlog, samo napred!
18.12.2012. 11.36
Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
[+] 1 korisnik zahvaljuje @Anpu za ovu poruku:1 korisnik zahvaljuje @Anpu za ovu poruku
Demogorgon (18-12-2012)
Demogorgon Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: #3
(18.12.2012. 11.36 )Anpu Piše:  Dobrodosao!

Hvala za predlog. I mada su navedene opcije dostupne u pregledu profila, mozemo ih dodati svakako ali moramo da resimo deo u vezi prevodjenja. Forum nudi cirilicu, latinicu i engleski, te ne bi odgovaralo da stoji hardkodovan engleski vec da se integrise u postojeci jezicki sistem. Pogledacemo, a u medjuvremenu ako imas ideju ili jos koji predlog, samo napred!

Pronadjite "UserCP" stavku engleski,cirilicu i latinicu u lang sekcijama i dodate isti kod sa malim jezickim izmenama za "My Threads/Moji Threadovi" ili kako god da ga prevedete vec ..

Trenutno nemam na raspolaganju vremena da install mybb i da vam dam tacne putanje do izmena ..
Ukoliko ugrabim vreme javljam se momentalno Wink
18.12.2012. 14.52
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
[+] 1 korisnik zahvaljuje @Demogorgon za ovu poruku:1 korisnik zahvaljuje @Demogorgon za ovu poruku
Anpu (21-12-2012)
Anpu Nije na vezi
Saradnik

Poruka: #4
Nikakav problem, snaci cemo se. Ja sam doduse gledao u prevodima tema te hvala za hint.

Nisam zaboravio ovaj predlog samo treba malko slobodnog vremena. Smile Nadam se da cemo danas stici da implementiramo. Wink
21.12.2012. 13.37
[+]
Anpu Nije na vezi
Saradnik

Poruka: #5
Malo sam se igrao i u principu radi ali ima problema sa ucitavanjem (ili bolje reci neucitavanjem) $lang->find_posts i find_threads. Jednostavno su prazni za bilo koji jezik iako postoje i koriste se npr na stranama profila. One trebaju da ispisu prevod za ove dve opcije medju a tagove.

Malo cemo pogledati da vidimo zasto to pravi problem.
21.12.2012. 19.51
[+]
Githzerai Nije na vezi
admin emeritus

Poruka: 5,430
Dao zahvalnica: 84
Dobio zahvalnica: 662 u 485 poruka
Ugled: 31
Poruka: #6
Imaš poseban fajl custom.php u koji dodaješ sve prilagođene poruke...

Iskreno, ja sam protiv ovoga. Zašto? Zato što se vrši izmena u templejtima tema, a svaka takva izmena (čak i kao deo priključka za forumski softver) stvara posao administratorima tokom nadogradnje (obično bude prepisana ili gadno modifikovana).
Dakle svodi se na sledeće: krisnicima je teško da kliknu dva puta više da bi našli svoju temu, ali adminima nije teško da se petljaju sa kodom..ili baš neće biti..

Da ne budem brezobrazan više nego što jesam, al korisnici bi mogli da budu malko manje lenji...

PRAVDA ZA DŽONATANA
21.12.2012. 20.42
[+]
zika Nije na vezi
autoba(h)n gruffalo

Poruka: 6,403
Dao zahvalnica: 0
Dobio zahvalnica: 991 u 755 poruka
Ugled: 24
Poruka: #7
Ja sam tek sad primetio (ozbiljnije) ovu dugmad ispod... Ima i „Find“... Korisnici (tj. ja) bi mogli da budu i mako manje ćoravi...

Ignota nulla curatio morbi. Omnis mundi creatura quasi liber et pictura nobis est speculum. γνῶθι σεαυτὸν. ˙oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌS
21.12.2012. 20.50
[+]
maletaski Nije na vezi
Administrator

Poruka: 370
Dao zahvalnica: 116
Dobio zahvalnica: 64 u 54 poruka
Ugled: 7
Poruka: #8
Potpuno je u pravu Githz što manje čačkanja manje problema.
A kao što reče gosn Žika ima samo treba pogledati Big Grin
21.12.2012. 21.27
[+]
Anpu Nije na vezi
Saradnik

Poruka: #9
Ne slazem se. Ovo je relativno sitna promena i ne vidim razlog da se ne izadje u susret kad moze. Dve linije koda nece nikog ubiti a tu je uvek i diff.

Custom poruke mi ne trebaju jer je ovo vec definisano i jedino sto treba je da se doda u korisnicki blok dva linka koja se ispravno pojavljuju sa natpisom u odgovarajucem prevodu u zavisnosti od jezika koji je korisnik izabrao, zasta se brinu globalne promenljive.
21.12.2012. 22.14
[+]
Demogorgon Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: #10
(21.12.2012. 20.42 )Githzerai Piše:  Imaš poseban fajl custom.php u koji dodaješ sve prilagođene poruke...

Iskreno, ja sam protiv ovoga. Zašto? Zato što se vrši izmena u templejtima tema, a svaka takva izmena (čak i kao deo priključka za forumski softver) stvara posao administratorima tokom nadogradnje (obično bude prepisana ili gadno modifikovana).
Dakle svodi se na sledeće: krisnicima je teško da kliknu dva puta više da bi našli svoju temu, ali adminima nije teško da se petljaju sa kodom..ili baš neće biti..

Da ne budem brezobrazan više nego što jesam, al korisnici bi mogli da budu malko manje lenji...

Sve je to ok sto ste napisali Githzerai,nista nije licno primljeno,niti ste bili bezobrazni Smile ..
Prilikom upgrade-a administrator ima opciju da update-uje samo promenjene fajlove, gore navedeni "tweak" ne bi pravio nikakve probleme jer admini nece prolaziti kroz ceo upgrade setup,vec ce zameniti samo "changedfilesXXX.zip" sa istoimenim fajlovima na serveru.
Template nece biti "broken" jer ima mesta za dodatni kod ..
Sto se tice lenjosti,mislim da nije lenjost u pitanju vec jednostavno efikasnost foruma ..

Pozz Wink

(21.12.2012. 20.50 )zika Piše:  Ja sam tek sad primetio (ozbiljnije) ovu dugmad ispod... Ima i „Find“... Korisnici (tj. ja) bi mogli da budu i mako manje ćoravi...

Naravno da ima,totalno sam svestan toga,ali navigacija do tog dukmeta je tako reci "problem" .. Gore navedeni tweak bi samo olaksao stvari ...

(21.12.2012. 21.27 )maletaski Piše:  Potpuno je u pravu Githz što manje čačkanja manje problema.
A kao što reče gosn Žika ima samo treba pogledati Big Grin

Maletaski ukoliko je to tako, onda ste trebali da ostavite default temu sa 1 kategorijom i 1 forumom bez izmena Rotfl http://www.forummatrix.org/screenshots/screen_45_1.png cisto da "ne bi imali problema"

To je vise stvar prilagodjavanja radi lakse i jednostavnije preglednosti,takodje i funkcionalnosti ..
(Poslednja izmena: 22.12.2012. 15.28 od Demogorgon.)
22.12.2012. 15.17
[+]
« Starije Teme | Novije Teme »
Odgovori 

• Verzija Za Štampu
  • Pošalji ovu Temu Prijatelju
  • Prati ovu temu

Kontakt Ubuntu LoZa Srbije Povratak na Vrh Povratak na Sadržaj Mobile Version RSS Prijava greške
© 2005-2021 Ubuntu LoCo Serbia. Ubuntu and Canonical are registered trademarks of Canonical Ltd.
Powered_by MyBB, © 2002-2021 MyBB Group.
Designed by : ZeRQ and Ubuntu LoCo Serbia
Hosted by mCloud