Datum i vreme: 24.01.2021., 22.52
Dobro Došli, Gost! (Prijava — Registracija)
Ubuntu-RS forumi
  • Početna
  • Pravilnik
  • Pretraga
  • Pomoć
  • Planeta
  • Wiki
  • Sajt
  • Kalendar
  • RSS
Nove poruke Današnje poruke Spisak članova Spisak prijatelja
Važno obaveštenje
Izašao je novi LiBRE, broj 50
Ubuntu 19.04 spreman je za preuzimanje

Ubuntu-RS forumi Predsoblje Ubuntu Srbija v
« Prethodno 1 2 3 4 5 6 ... 10 Sledeće »

Novi forum

Strane (5): « Prethodno 1 2 3 4 5 Sledeće »
Odgovori 

Ocena Teme:
  • 7 Glasov(a) - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niz | Puni Prikaz
Novi forum
Autor Poruka
tulipan Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 493
Dao zahvalnica: 12
Dobio zahvalnica: 55 u 30 poruka
Ugled: 2
Poruka: #51
RE: Novi forum
E , navika je ćudo!
06.08.2010. 10.20
Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
[+]
dejans Nije na vezi
Član

Poruka: 186
Dao zahvalnica: 0
Dobio zahvalnica: 2 u 2 poruka
Ugled: 0
Poruka: #52

(05.08.2010. 18.52 )Githzerai Piše:  Prvo, sve čestitke idu Prvulu i svemoćnoj sed alatki. Da ne bi njega da reši pitanje one izmučene i urnisane XMB baze, još bi na onome tavorili.

Što se tiče Kubuntu teme, ako si rad slobodno preuzmi. Smile
Namučio sam se sa ovom temom, pa mi treba manja pauza. Za Kubuntu temu sam mislio isto ovo samo plavo Smile

Ovo će biti sasvim dovoljno, nije loša ni ova, ali mi nekako više leži plavo Smile

Sve u svemu meni je ovaj novi izgled foruma dosta bolji od starog, sve pohvale.
(Poslednja izmena: 06.08.2010. 10.29 od dejans.)
06.08.2010. 10.27
[+]
combuster Nije na vezi
Saradnik

Poruka: 420
Dao zahvalnica: 38
Dobio zahvalnica: 83 u 62 poruka
Ugled: 11
Poruka: #53
Svaka promena je zeznuta u pocetku za korisnike. Archeri su presli na fluxbb a pre toga promenili izgled sajta (malo bojice i te fore) i jedva sam se navikao. A ovo mi nekako izgleda super, stvarno ste odradili odlican posao i bas mi se svidja. A eventualni glitchevi ce se ispraviti u narednih par dana sigurno iako ja jos nisam naleteo ni na jedan, epiphany nema nikakvih problema sa forumom.

/edit: Ako bi moglo samo da se postavi kao default da pracenje teme bude "Ne prati ovu temu" umesto prati i primaj mejl Smile

Sandy Bridge 2400 / Arch Linux / Xfce /
(Poslednja izmena: 06.08.2010. 10.32 od combuster.)
06.08.2010. 10.30
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
[+]
milke Nije na vezi
Никола Милић

Poruka: 902
Dao zahvalnica: 104
Dobio zahvalnica: 125 u 106 poruka
Poruka: #54
Sve čestitke za novi server!
I za novi look, iako će trebati vremena za navikavanje Rolleyes

E da, konačno postoji opcija "Idi na prvu nepročitanu poruku". To mi je uvek falilo.
06.08.2010. 10.36
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
[+]
Githzerai Nije na vezi
admin emeritus

Poruka: 5,430
Dao zahvalnica: 84
Dobio zahvalnica: 662 u 485 poruka
Ugled: 31
Poruka: #55
[quote2="Combuster"]/edit: Ako bi moglo samo da se postavi kao default da pracenje teme bude "Ne prati ovu temu" umesto prati i primaj mejl[/quote2]

Ovo će biti manji problemčić. Naime, novoregistrovanim korisnicima je ovo podrazumevano isključeno, ali je iz nekog razloga svim postojećim korisnicima pri konverziji zadao praćenje tema. Najlakši način da se ovo reši je da se isključi Korisničkim postavkama, barem dok ne nađem način da masovno isključim svima.

PRAVDA ZA DŽONATANA
06.08.2010. 11.04
[+]
combuster Nije na vezi
Saradnik

Poruka: #56
Ok, mada ja nisam video (ili ne mogu da nadjem) da mozes u KP da postavis da ti po default-u ne prati teme na kojima ucestvujes (samo mozes da otkazes one koje vec pratis). A kada cukam nov post pracenje teme je selektovano uvek kao prati i primaj mejl i ne pamti zadnju selekciju npr Ne prati ovu temu.

/edit: Nasao, u opciji Ucitaj postavke Smile

(Poslednja izmena: 06.08.2010. 11.24 od combuster.)
06.08.2010. 11.22
[+]
markotesla Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 270
Dao zahvalnica: 16
Dobio zahvalnica: 7 u 7 poruka
Poruka: #57
Mene interesuje zasto je netacno vreme na Forumu, kod mene je 12 : 27 a na forumu 08 : 23 PM
I jos ovo, da li bi moglo bez tog AM/PM (na starom forumu je moglo) posto se jos uvek ne osecam kao englez. Big Grin

Развој човека зависи од проналазака, његова крајња сврха је превласт ума над материјалним светом.
06.08.2010. 11.31
[+]
combuster Nije na vezi
Saradnik

Poruka: #58
Isto podesi u Ucitaj Postavke (ili Edit Options) u KP-u. Sad sam to sve sredio Smile

06.08.2010. 11.32
[+] 1 korisnik zahvaljuje @combuster za ovu poruku:1 korisnik zahvaljuje @combuster za ovu poruku
markotesla (06-08-2010)
Rober Nije na vezi
Član

Poruka: 202
Dao zahvalnica: 41
Dobio zahvalnica: 12 u 11 poruka
Poruka: #59
- Cestitke i od mene za novi server i za uspesno obavljen rad.
Novi forum: moderan, funkcionalan. A sto se izgleda tice . Hm. Ne znam. Ako budu neke nove teme sa manje kontrasta bice moj izbor. .

- PS. Mozda neki gothic black style. Rolleyes .
06.08.2010. 11.33
[+]
v0xel Nije na vezi
Saradnik

Poruka: 567
Dobio zahvalnica: 0 u 0 poruka
Poruka: #60
Pošto se trenutna tema ne prikazuje baš najbolje u zadnjim verzijama Chromiuma, a i lično nisam preveliki ljubitelj tačkica, ilnija i gradijenata, napravio sam novi stylesheet za ličnu upotrebu. Možda još nekome posluži.

Pre:
[Slika: pre.png]

Posle:
[Slika: posle.png]

CSS:
http://dl.dropbox.com/u/1691830/u-rs/nf/urs.css
06.08.2010. 11.57
[+]
Githzerai Nije na vezi
admin emeritus

Poruka: #61
Izvinjenje za prethodnu nedostupnost: suviše mali broj dozvoljenih konekcija ka MySQL bazi.
Treba malo vremena da se uhodamo. Smile
[quote2="v0xel"]Pošto se trenutna tema ne prikazuje baš najbolje u zadnjim verzijama Chromiuma, a i lično nisam preveliki ljubitelj tačkica, ilnija i gradijenata, napravio sam novi stylesheet za ličnu upotrebu. Možda još nekome posluži.[/quote2]

Aj budi dobar pa daj malo podataka o verziji Hromijuma? Testirao sam temu na FF, Hromijumu/Hromu, Operi, KHTMLu/ WebKitu, tekstualnim pregledačima, ma čak i na IE u raznim varijantama, ali ponašanje poput ovoga kod tebe nisam zatekao. Dakle, ako može samo malo više podtaka o pregledaču, kako bih ispravio.

PRAVDA ZA DŽONATANA
(Poslednja izmena: 06.08.2010. 12.33 od Githzerai.)
06.08.2010. 12.28
[+]
markotesla Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 270
Dao zahvalnica: 16
Dobio zahvalnica: 7 u 7 poruka
Poruka: #62
Evo jos jednog sajta koji ima problem sa tim MyBB.

[Slika: 53978607.png]

Развој човека зависи од проналазака, његова крајња сврха је превласт ума над материјалним светом.
(Poslednja izmena: 06.08.2010. 12.47 od markotesla.)
06.08.2010. 12.43
[+]
Githzerai Nije na vezi
admin emeritus

Poruka: #63
Nije problem u MyBBu nego u postavkama servera, što je isključivo naša greška.

Greška sa tvoje sklike je posledica loše teme koja se koristi na tom sajtu.

PRAVDA ZA DŽONATANA
06.08.2010. 12.52
[+]
v0xel Nije na vezi
Saradnik

Poruka: #64
(06.08.2010. 12.28 )Githzerai Piše:  Aj budi dobar pa daj malo podataka o verziji Hromijuma? Testirao sam temu na FF, Hromijumu/Hromu, Operi, KHTMLu/ WebKitu, tekstualnim pregledačima, ma čak i na IE u raznim varijantama, ali ponašanje poput ovoga kod tebe nisam zatekao. Dakle, ako može samo malo više podtaka o pregledaču, kako bih ispravio.

6.0.484.0 (54673) Ubuntu 10.04

Greška nije do foruma, noviji daily chromium-i izgleda malo zabušavaju sa fontovima. Verovatno će ubrzo biti ispravljeno.

Chrome 6.0.472.14 dev prikazuje stvari malko bolje, ali i dalje nisam preterani ljubitelj malih serifnih fontova na ekranima.
06.08.2010. 13.01
[+]
combuster Nije na vezi
Saradnik

Poruka: #65
Ja sam prestao da ga koristim upravo zbog problema sa fontovima. Cas sljaka - cas ne.

06.08.2010. 13.25
[+]
Githzerai Nije na vezi
admin emeritus

Poruka: #66
Trenutno se radi na ispravljanju starih linkova, možda će malkice da potraje, ali radi se.
(ako je neko zainteresovan da pomogne — pomoć uvek dobrodošla)

Što se tiče fontova, pa i izgleda uopšte, u pripremi je „lagana“ tema sa manje živopisnim bojama i krupnijim fontom.

Mada, moram ti reći: veličina fonta zavisi i od web pregledača. Samo malo uvećanje fonta je dovodilo do probijanja tabela u pojedinim pregledačima, dok je na drugim radilo sasavim normalno, a opet na trećim je bilo presitno. Hromijum je najproblematičniji po zadnjoj stavci, ali on generalno ima problem sa fontovima u zadnje vreme, pa je to nešto što će pre svega programeri Hromijuma morati da isprave, kako bi mi mogli na osnovu njihovog rada nešto konkretno da napravimo.

PRAVDA ZA DŽONATANA
06.08.2010. 13.44
[+]
v0xel Nije na vezi
Saradnik

Poruka: #67
Možda nisam bio dovoljno jasan: ne mislim da je ovo problem sa forumom, već sa chromiumom. Ali pošto četvrtina posetilaca ovog foruma koristi taj browser, možda je bolje pružiti lokalno rešenje, nego terati ljude da biraju između omiljenog browsera i omiljenog sajta Wink (. ili gubitka vida).

Ono što sam zaboravio da napomenem, za one koji već ne znaju je da se custom css može instalirati preko, recimo ove ekstenzije, a videću da napravim i rešenje na jedan klik samo za ovaj specijalni slučaj.

(06.08.2010. 13.44 )Githzerai Piše:  Mada, moram ti reći: veličina fonta zavisi i od web pregledača. Samo malo uvećanje fonta je dovodilo do probijanja tabela u pojedinim pregledačima, dok je na drugim radilo sasavim normalno, a opet na trećim je bilo presitno. Hromijum je najproblematičniji po zadnjoj stavci, ali on generalno ima problem sa fontovima u zadnje vreme, pa je to nešto što će pre svega programeri Hromijuma morati da isprave, kako bi mi mogli na osnovu njihovog rada nešto konkretno da napravimo.

Da, naravno. Ovo se može malo kontrolisati ako se u listu fontova doda i neki font koji po defaultu dolazi uz Ubuntu. Ako su i metrike iste sa fontom iz Windows-a (recimo: liberation sans / arial kombinacija (mada, izgleda da liberation sans ne dolazi po defaultu.)), trebalo bi da sve izgleda sličnije.

Nisam siguran, ali sve mi se više čini da se problem kod Chromiuma javlja kada se koristi neki font koji nije instaliran na sistemu, pa se greši u tabeli mapiranja.

Citat:Što se tiče fontova, pa i izgleda uopšte, u pripremi je „lagana“ tema sa manje živopisnim bojama i krupnijim fontom.
Ko radi na ovome? Rado bih pripomogao da se to uradi u toku ovog vikenda.
06.08.2010. 14.47
[+]
Punky Nije na vezi
Silver surfer

Poruka: 3,779
Dao zahvalnica: 97
Dobio zahvalnica: 136 u 96 poruka
Ugled: 15
Poruka: #68

Ja sam problem sa Chromium i ovim forumom resio veoma elegantno, zamenio default podesavanja i sada su kod mene fontovi u Chromiumu namesteni ovako:

[Slika: --001.jpg]

a forum izgleda ovako:

[Slika: ubuntu-rs-forumi-chromiu.jpg]

Nadam se da to pomaze a inace verzija koju trenutno koristim je Chromium 6.0.487.0.

Previse mislim, dakle jedva da postojim....
(Poslednja izmena: 06.08.2010. 15.19 od Punky.)
06.08.2010. 14.52
[+]
radak Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 700
Dao zahvalnica: 49
Dobio zahvalnica: 32 u 29 poruka
Ugled: 5
Poruka: #69
Sviđa mi se.
Kako da sačuvam temu koja i se sviđa i kako da dodjem do svojih starih tema koje sam sačuvao?
Na starom forumu je postojala opcija sačuvaj, prati.
06.08.2010. 15.17
[+]
markobgd Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 571
Dao zahvalnica: 61
Dobio zahvalnica: 19 u 16 poruka
Poruka: #70
Честитке! Big Grin

тренутни ОС: multi boot - Убунту / arch / Win8 64bit <><><>www.SVETMEDICINE.com - Svet Medicine na dlanu <><><>Посетите Убунту Србија на Facebook-у<><><>
06.08.2010. 15.40
[+]
olujicz Nije na vezi
Wiki maher

Poruka: 1,141
Dao zahvalnica: 18
Dobio zahvalnica: 47 u 31 poruka
Ugled: 13
Poruka: #71

V0xel ja isto koristim choromium daily ali nisam primetio problem sa fontovima. Već par meseci koristim droid fontove i lepo me služe.
(Poslednja izmena: 06.08.2010. 15.43 od olujicz.)
06.08.2010. 15.42
[+]
Githzerai Nije na vezi
admin emeritus

Poruka: #72
@radak

U dnu foruma imaš dugme prati ovu temu, odnosno prekini sa praćenjem ove teme (ispod dela za brzi odgovor, sa leve strane). Kasnije možeš praćene teme naći kroz svoj korisnički panel.

Što se tiče starih tema koje si pratio, konverzija starih linkova ka temama nije završena, te stoga je trenutno nemoguće pronaći te teme u straom obliku. Biće još reči o ovome.

@v0xel

Hvala na ponudi za pomoć, svakako je dobrodošla. Elem, trenutno smo u stadijumu pronalženja odgovarajućeg izbora boja za tu temu, što je čini mi se malo veći problem od fontova Smile Ako imaš bilo kakav predlog veoma je dobrodošao (radimo po pricipu: uzmemo gotovu temu, po slobodnom licencom naravno, pa prepravimo prema potrebama).

U MyBBu svaka tema ima svoja zasebna podešavanja i šablone, a prostora na serveru ima sasvim dovoljno. Kažu: 100 ljudi 100 ćudi, te smo spemni da izađemo u susret svakome ko ponudi kvalitetnu i upotrebljivu temu za forum. Dok god tema ispunjava standarde (poseduje sve veze kao i podrazumevana tema, ima Ubuntu obeležja i sadrži srpske ćirilične i latinične dugmiće) biće postavljena na server.
Napisaću malo kasnije šta tačno tema treba da sadrži.

PRAVDA ZA DŽONATANA
06.08.2010. 15.50
[+] 1 korisnik zahvaljuje @Githzerai za ovu poruku:1 korisnik zahvaljuje @Githzerai za ovu poruku
radak (06-08-2010)
stavljanin971 Nije na vezi
Član

Poruka: 187
Dobio zahvalnica: 5 u 4 poruka
Ugled: 1
Poruka: #73
Људи,па ово и није тако лоше.Wink
06.08.2010. 15.52
[+]
markobgd Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 571
Dao zahvalnica: 61
Dobio zahvalnica: 19 u 16 poruka
Poruka: #74
Има делова који нису ''преведени'' на ћирилицу.Да ли да некоме од Вас модератора или админа шаљемо на пм који су то делови или већ знате Shy

тренутни ОС: multi boot - Убунту / arch / Win8 64bit <><><>www.SVETMEDICINE.com - Svet Medicine na dlanu <><><>Посетите Убунту Србија на Facebook-у<><><>
06.08.2010. 15.57
[+]
Githzerai Nije na vezi
admin emeritus

Poruka: #75
(06.08.2010. 15.57 )markobgd Piše:  Има делова који нису ''преведени'' на ћирилицу.Да ли да некоме од Вас модератора или админа шаљемо на пм који су то делови или већ знате Shy

Verovatno postoji nekoliko takvih delova; jednostavno je u konverziji baze nešto moralo da promakne. Takođe, pretpostavljam i da u ćiriličnom (a i latiničnom) prevodu foruma ima nedostataka.

Zamolio bih da se takvi slučajevi prijavljuju na https://launchpad.net/ubuntu-rs-forum/ kako bi imali lakši pregled i mogli da sređujemo jedno po jedno. Nešto je već poznato, nešto nismo uočili. Prijavljivanje greške je jedini siguran način da bude uočeno. Wink

Hvala unapred.

PRAVDA ZA DŽONATANA
06.08.2010. 16.24
[+]
« Starije Teme | Novije Teme »
Strane (5): « Prethodno 1 2 3 4 5 Sledeće »
Odgovori 

Verovatno Povezane Teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: Poslednja Poruka
  Forum (novi postovi od poslednje posete) AsterixLA 4 2,283 05.08.2010. 19.57
Poslednja Poruka: prvul

• Verzija Za Štampu
  • Pošalji ovu Temu Prijatelju
  • Prati ovu temu

Kontakt Ubuntu LoZa Srbije Povratak na Vrh Povratak na Sadržaj Mobile Version RSS Prijava greške
© 2005-2021 Ubuntu LoCo Serbia. Ubuntu and Canonical are registered trademarks of Canonical Ltd.
Powered_by MyBB, © 2002-2021 MyBB Group.
Designed by : ZeRQ and Ubuntu LoCo Serbia
Hosted by mCloud