Datum i vreme: 10.04.2021., 21.04
Dobro Došli, Gost! (Prijava — Registracija)
Ubuntu-RS forumi
  • Početna
  • Pravilnik
  • Pretraga
  • Pomoć
  • Planeta
  • Wiki
  • Sajt
  • Kalendar
  • RSS
Nove poruke Današnje poruke Spisak članova Spisak prijatelja
Važno obaveštenje
Izašao je novi LiBRE, broj 50
Ubuntu 19.04 spreman je za preuzimanje

Ubuntu-RS forumi Predsoblje Ubuntu Srbija v
« Prethodno 1 ... 5 6 7 8 9 10 Sledeće »

Prezentacija Ubuntu-a u Kragujevcu!

Strane (10): « Prethodno 1 ... 6 7 8 9 10 Sledeće »
Tema je Zatvorena 

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niz | Puni Prikaz
Prezentacija Ubuntu-a u Kragujevcu!
Autor Poruka
SmileMan Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 308
Dao zahvalnica: 7
Dobio zahvalnica: 6 u 3 poruka
Ugled: 0
Poruka: #176

Meni je bilo ok, mozda za nijansu je trebalo malo energicnije i marketinski sarenije. Ali ajde da cujemo predavace. U svakom slucaju oni koji su dosli samnom i nisu do sada znali nista o linuxu, pokazali su veliko interesovanje za Ubuntu.
23.03.2008. 00.48
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke
[+]
Nezzy Nije na vezi
Član

Poruka: 157
Dao zahvalnica: 0
Dobio zahvalnica: 0 u 0 poruka
Poruka: #177

Ljudi niposto niste smeli da ubacite onaj zadnji slajd da 99% programa sa windowsa radi na linuxu ako smo vec kod linuxa drzite se toga i dajte zamenu za windows a ne da se prica o tome kako 99% windows programa radi na linuxu. To nije u redu
23.03.2008. 04.32
Pronađi sve korisnikove poruke
[+]
BBody
Neregistrovan(a)

Poruka: #178

Uff. Ovo mi se ni malo ne svidja :/

http://www.elitesecurity.org/t314869-0#1896044
23.03.2008. 04.53
[+]
acinic Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: 911
Dao zahvalnica: 320
Dobio zahvalnica: 9 u 8 poruka
Ugled: 3
Poruka: #179
Misljenja
E ovako ja sam bio na predavanju ! Wink Predavanje je bilo odlicno !:)Ko zna bolje nek organizuje svoje predavanje pa nek pokaze sta moze i koliko zna ;)Najlakse je ne raditi nista i kritikovati ! ;)Slobodan softver je sustina cele price tako da je meni taj deo najbitniji :)Ko to ne shvata je ***** :)Predavanje je bilo namenjeno pocetnicima i obicnim korisnicima ! dootzky je bio ubedljivo najupecatljiviji predavac ! :)Jedan od ozbiljnih problema kod Gnu Linuxa su win modemi ali za to su krivi proizvodjaci tog hardvera i sporo uvodjenje adsl opet znamo ko je kriv za to "Vrh brate" ! ;)Predavanje je trajalo otprilike 2,5 h.Da su predavaci hteli da predaju sve sto znaju predavanje bi trajalo 50 h tako da je nesto moralo da bude propusteno ali zato postoji forum ! ;)Koliko sam ja primetio predavanje nije snimano,ako je tako, to je najveci propust i napravljena je nepopravljiva greska ! Sad Jos jedna stvar mi se nije dopala sto posle predavanja nije organizovan neki Party da se bolje upoznamo,uglavnom su se ljudi odmah posle predavanja razisli !:(Nadam se da cemo se najesen videti u Paracinu ako ne u Beogradu ili Novom sadu a mozda bude jos neki grad u centralnoj Srbiji !I da za kraj.Ja ne popih tu "Zutu osu" al sam bar obisao akvarijum ! Smile
23.03.2008. 07.09
[+]
SmileMan Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: #180

Predavanje jeste snimano Wink ali ne celo. Spakovacu to za nekoliko dana pa cu da vidim da nekima prosledim pa vi umnozavajte, jer i moji snimci su free Smile
23.03.2008. 08.09
[+]
Rainmaker Nije na vezi
Howling Wolf

Poruka: 1,842
Dao zahvalnica: 11
Dobio zahvalnica: 18 u 17 poruka
Poruka: #181

Momcima iz Kragujevca svaka cast na organizaciji i ulozenom trudu. Posebno treba zahvaliti i kragujevackog publici jer su pokazali odlicno interesovanje.

Samo predavanje i jeste zamisljeno kao svojevrstan uvod u svet linuxa, zaista nije moguce u sat ili dva predavanja ubaciti sve sto je potrebno i sto bi se moglo reci. Posebno ne objasniti kako koja aplikacija radi i sta sve moze.

Ono sto mene kao predavaca zanima je misljenje publike i da li momci i devojke koji su nas slusali smatraju da su culi dovoljno i sta bi jos voli da cuju.
Naravno da nas interesuju i konstruktivne kritike kao bi mogli da ispravimo eventualne propuste.

Jos jednom hvala svima koji su bili.

Free your mind!
23.03.2008. 09.08
[+]
SmileMan Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: #182

Po onome sta sam ja cuo od ljudi koji su po prvi put culi pricu o linuxu, njih je dosta zanimalo da vide sam taj sistem da vide kako radi na delu. Svaka cast na odradjenim prezentacijama, ali oni su mislili da da vide Ubuntu u pokretu. Ali opet to je ono reklamno sto ja navodim. Verovatno bi ih Compiz odusevio jer na windowsu to do sada nisu sretali. zahvaljujem se na nekim informacijama koje su i meni bile nepoznate, posebno brainkilla i Rainmaker-u na opseznim informacijama o istorijatu i o podrobnom objasnjenju velikog broja aplikacija za linux korisnike. Posebno bi izdvojio energican nastup dootzky-ja koji je uspeo da publiku podigne na noge Smile U svakom slucaju vec rezem par kopija Ubuntu-a i danas cu nekim ljudima pokazati sarenilo linuxa na delu. Hvala jos jednom predavacima i nadam se skorom vidjenju.
Pozdav iz Kragujevca
23.03.2008. 09.20
[+]
Rainmaker Nije na vezi
Howling Wolf

Poruka: #183

@SmileMan
E to su informacije koje su me vrlo interosovale. Sta narod zeli da cuje, sta smatrate da treba pokazati i sl.

Hvala
23.03.2008. 09.36
[+]
Zoran616 Nije na vezi
Banovan

Poruka: 3,769
Dobio zahvalnica: 4 u 3 poruka
Poruka: #184

Cool
I moj lični špijun na ovom dogadjaju, izvesni dr.spec. iz Kg, otišao je sa prezentacije sa veoma pozitivnim utiscima.
23.03.2008. 09.45
[+]
cyber_brain_mfkg Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: 18
Poruka: #185

e ljudi sto se koktela posle tice stwarno je bilo neizwodljiwo.zakljucawao se fax i swe to.ipak je bila subota Confused!

ja sam odusewljen.dobro brankilla je malo oduzio ali meni je bilo zanimljiwo da "obnowim" gradiwo iz istorije.Big Grin

znachi swi su bili ok.swima weliko xwala sto ste dosli.werujem da bi wishe ljudi bilo da je bio radni dan.ipak subota popodne.spremanje za dgra i te munje!znate wec kakwa je omladina.xexexexe

I SLEDECI PUT SWI POSETIOCI FORUMA NAPISITE NA MAJCI/CELU/DUP*TU swoj nick(sa foruma).ne mogu swe da was poxwatam Big Grin

XWALA SWIMA LJUDI! hope we'll c again!

@broke_body.steta sto nisi mogao da dodjesh.prenecu ti utiske kad se widimo.pis man Wink
23.03.2008. 11.28
[+]
somipfc Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: 13
Poruka: #186

Uvek je bilo i bice zlonamernih ljudi,koji samo zanju da kritikuju i pljuju tudj rad i trud. Sto se predavanja tice,meni je bilo sasvim ok.[CENZURISANO] pre prakse treba savladati taj teoretsi deo koji mnogima predstavlja muku.Ipak mislim da ce ljudi koji su odslusali predavanje, a pre toga su koristili win,bar probati ubuntu.Neka primene tu teoriju koju su odslusali na predavalju,i sve to primene u praksi. Onaj post na EL,ne bi me cudilo da je postavio onaj stariji gospodin,koji je ruzno prokomentarisao izlaganje jednog od predavaca,ali dobro. Sve pohvale za organizatore i za predavace! Da je bilo malo vise ljudi.
23.03.2008. 12.20
[+]
Rainmaker Nije na vezi
Howling Wolf

Poruka: #187

Kriticara je bilo i bice, nista novo.
Opet napominjem da je predavanje imalo uopsten karakter. Naravno moze se napraviti i neko predavanje koje ce biti specijalizovanije i koje bi govorilo o odredjenim aplikacijama i njihovim mogucnostima. Naravno ako ima zainteresovanih kako organizatora tako i slusalaca.
23.03.2008. 12.38
[+]
olujicz Nije na vezi
Wiki maher

Poruka: 1,141
Dao zahvalnica: 18
Dobio zahvalnica: 47 u 31 poruka
Ugled: 13
Poruka: #188

Meni je zanimljivo što se najviše okomio na Duleta čija predavanja su mi uvek bila najbolja. Nisam bio u Kragujevcu, ali čisto sumnjam da je bilo tako kao što on kaže pošto smo iz predavanja u predavanje sve bolji.

I njegov komentar da je predavanje bilo za osnovce je krajnje besmislien. Čak šta više, super je ukoliko smo ubedili osnovce da koriste Ubuntu. Šta mislite, zašto su reklame u većini slučajeva posvećene mladima?

Veoma dobro se sećam predavanja u Beogradu kada me je devojka mog brata, koja je apsolvent, pitala:"Šta je to beta program?" Prosečni korisnici često ne znaju ni kako se zove program koji koriste i zaiste je teško pronaći neku sredinu u kojoj će vas razumeti prosečni korisnici, a da istovremeno budete zanimljivi i starim znalcima.

Naša predavanja su posvećena upravo onima koji znaju malo o računarima ili Linuxu. Kao što reče Rain možemo da napravimo i specijalizovanija predavanja, ali prvo treba privući korisnike.

Gde su te slike? Wink
23.03.2008. 13.43
[+]
BBody
Neregistrovan(a)

Poruka: #189

Citat:Originally posted by cyber_brain_mfkg
@broke_body.steta sto nisi mogao da dodjesh.prenecu ti utiske kad se widimo.pis man Wink

Rekao sam ti vec da cu moci da dodjem 15-og, kako je prvo bilo i planirano da se odrzi predavanje. Medjutim, znas da svakog drugog vikenda dolazim u KG, jer sam tako organizovao finansije kojima raspolazem. Ovog vikenda je pao neparan broj. Sad Bottom line - i mogao sam da se snadjem i dodjem, ali da ne ulazimo sada u to.

Cucemo se vec! Wink
23.03.2008. 14.46
[+]
acinic Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: #190
Kartice prepoznavanja
"I SLEDECI PUT SWI POSETIOCI FORUMA NAPISITE NA MAJCI/CELU/DUP*TU swoj nick(sa foruma).ne mogu swe da was poxwatam"
Ili nesto slicno ! Smile @cyber_brain_mfkg Dobra ideja ! Smile
23.03.2008. 15.13
[+]
SmileMan Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: #191

OK napisacemo ali samo na majci Big Grin
23.03.2008. 15.38
[+]
Nezzy Nije na vezi
Član

Poruka: #192

Moze li markerom da napisem Wink
23.03.2008. 17.29
[+]
SmileMan Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: #193

Ja sam vise za stampu na duksu ili majici ili neki bedz Smile
23.03.2008. 17.34
[+]
cyber_brain_mfkg Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: 18
Poruka: #194

ma moze sta ocesh.istetowiraj na celu.samo da pishe Big Grin
ode sinoc cowek a owi kazu "e pa ono je bio acinic".a ja reko: ne seri.nisam ga ni ponudio zutom osom Big Grin xexexexe

ne ozb.mislim da bi bila fora za sledeci put Big Grin

i obawestawajte ako se organizuje negde drugde.ce da dodjemo da se druzimo

btw: ako su wam potrebni energicni/impulsiwni/besplatni/.etc. predavachi.slobodno zovite na vama vec dobro poznatu adresu : cyber_brain_mfkg@yahoo.com

LOL.a?a?kako zwucim Big Grin
23.03.2008. 18.34
[+]
acinic Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: #195
Lokalni forumi
Ok ! Bice prilike za druzenje. Ja danas probao Zutu osu,kupio sam malu flasicu .Kragujevac ima cime da se podici,dobra je ! :)Evo postavio sam moj komentar i na forume Paracin,Jagodina,Cuprija Smile Iz mog ugla Smile
23.03.2008. 19.39
[+]
Nezzy Nije na vezi
Član

Poruka: #196

A belu osu jesi li nju probao?
23.03.2008. 22.31
[+]
connected Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: 5
Poruka: #197

@djole_nisam_ja

Cuo sam (tj. procitao) da si od Acinica dobio snimak predavanja iz Paracina.
Posto sam,na zalost,bio sprecen da dodjem na predavanje (tacnije,mogao sam da stignem na pola predavanja,ali smatrao sam da nije u redu da upadam na pola predavanja) - Da li postoji mogucnos da mi prerezes snimak tog predavanja?

Pozdrav.
23.03.2008. 22.41
[+]
vlajkoral Nije na vezi
Saradnik

Poruka: 747
Dao zahvalnica: 2
Dobio zahvalnica: 26 u 15 poruka
Ugled: 5
Poruka: #198

Вауууууу, какве реакције смо изазвали на елитсекјуритију фијуууу, па и ту ћемо добити бар два три корисника линукса колко још данас јер и антиреклама је ипак реклама тако да хвала оном лику блакију који нас је толико испоштовао да није ни сачекао крај предавања него је први изашао напоље, од једног дугогодишњег корисника линукса како за себе сам тврди да јесте очекивао сам да бар одседи до краја ма колко се смарао па да макар на тај начин пружи подршку људима који бар нешто раде а само да пишу по форумима како су дугогодишњи корисници линукса и како су они и само они ултра мега гига корисници линукса а сви остали су само просечни . ( да не трошим дах више на тог лика ) . Даље.

Сви ми имамо животе поред овог форума и морамо да се залажемо и у другим сферама својих живота осим на популаризацији овог фантастичног ОС-а, нпр. Ја лично сам после двадесетчетворосатног дежурства (бројка 24х) дошао кући са посла који ми је удаљен од куће 40 километара, доручковао, сео у аутобус за Београд, нашао се са Дулетом и Петровићем па правац за Крагујевац где смо одржали предавање, ондак се дружили мало са момцима који су све ово фантастично припремили зашта им хвала и све похвале за њих још једном момци свака вам част ! па онда опет у аутобус где сам са малопре поменутом двојицом разговарао на тему побољшања форума предавања итд. (значи не спавање) па сам кући стигао у 1 и 30 после поноћи и ујутро у шест (6 сати) буђење и опет на посао од 07 ујуро па да 19 часова увече,поред свега тога пут нам није плаћен (опет се враћам на оно ср*** од поста које је блаки поставио на елитсекјуритију) мислим није ни био договор да нам буде плаћен само да се зна на која су одрицања спремни предавачи који одрађују та предавања на најбољи начин који знају!

Ово је само мали део онога зашта се изгледа сматра да ле лако и фино и баш је тим предавачима лако!

Па запитајте се зашто нема више предавања на тему линукса ако је све то лако организовати и испредавати!

Друго од Дулета (он је био трећи предавач), могу и професори и портпароли да уче како се држи предавање, јер момак једноставно Р А З Б И Ј А!

И да не пишем предугачке постове јер их онда неће нико читати Smile
Хвала још једном људима који су се појавили на предавању, и били довољно вољни да одвоје два и по сата времена да одслушају шта смо за њих припремили. хвала и организаторима јер само они знају које су све препреке морали да превазиђу да би се то предавање одржало . хвала и члановима форума који су били! Момци заиста ми је жао што нисмо имали више времена да се сити испричамо али таква нам је ситуација била, неки други пут ћемо ваљда имати више времена .

А свима осталима ја вас очекујем на партију који ће се одржати поводом изласка Убунту-а 8.04 па се видимо тамо!
23.03.2008. 23.26
[+]
mile_iz_back Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 358
Poruka: #199

Dule da održi loše predavanje, hehe. Sve drugo bi poverovao, ali to. hehe.

Samo napred momci.
23.03.2008. 23.54
[+]
acinic Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: #200
"Neocekivana sila koja se pojavljuje i resava stvar "
Da Ducko je po meni definitivno udarna pesnica Ubuntu Srbije kad su predavanja u pitanju ! Smile A tu belu osu ce da probamo kad bude predavanje u G.Milanovcu ili svirka Bjesova ! Wink Ose najbolje idu uz kajmak Wink Medjutim ovi Uzicani poslali spijuna al bez kajmaka Smile
24.03.2008. 12.55
[+]
« Starije Teme | Novije Teme »
Strane (10): « Prethodno 1 ... 6 7 8 9 10 Sledeće »
Tema je Zatvorena 

Verovatno Povezane Teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: Poslednja Poruka
  Ubuntu 10.04 LTS Prezentacija - Komentari bojce 54 9,966 13.05.2010. 22.26
Poslednja Poruka: anjavlada
  Moguć novi Ubuntu događaj u Kragujevcu djole_nisam_ja 7 3,134 13.07.2008. 10.42
Poslednja Poruka: djole_nisam_ja
  Moguća prezentacija "Ubuntu Srbija" u Vranju? AstralliS 33 7,633 26.05.2008. 16.12
Poslednja Poruka: AstralliS

• Verzija Za Štampu
  • Pošalji ovu Temu Prijatelju
  • Prati ovu temu

Kontakt Ubuntu LoZa Srbije Povratak na Vrh Povratak na Sadržaj Mobile Version RSS Prijava greške
© 2005-2021 Ubuntu LoCo Serbia. Ubuntu and Canonical are registered trademarks of Canonical Ltd.
Powered_by MyBB, © 2002-2021 MyBB Group.
Designed by : ZeRQ and Ubuntu LoCo Serbia
Hosted by mCloud