Datum i vreme: 16.04.2021., 12.05
Dobro Došli, Gost! (Prijava — Registracija)
Ubuntu-RS forumi
  • Početna
  • Pravilnik
  • Pretraga
  • Pomoć
  • Planeta
  • Wiki
  • Sajt
  • Kalendar
  • RSS
Nove poruke Današnje poruke Spisak članova Spisak prijatelja
Važno obaveštenje
Izašao je novi LiBRE, broj 50
Ubuntu 19.04 spreman je za preuzimanje

Ubuntu-RS forumi Predsoblje Ubuntu Srbija v
« Prethodno 1 2 3 4 5 ... 10 Sledeće »

[Rešeno] inicijativa

Tema je Zatvorena 

Ocena Teme:
  • 1 Glasov(a) - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niz | Puni Prikaz
[Rešeno] inicijativa
Autor Poruka
profiler1982 Nije na vezi
wubi tester

Poruka: 3,538
Dao zahvalnica: 433
Dobio zahvalnica: 329 u 284 poruka
Ugled: 14
Poruka: #1
[Rešeno] inicijativa
svi mi pravimo raznorazne skripte za internu upotrebu, pa mi je palo na pamet sledece.
da se malo vise angazujemo u pomoci pocetnicima na sledeci nacin.
pravljenjem post-instalacionih skripti i da iza istih stoji zajednica u globalu.
tokom mog "zivota" na forumu, najcesci problemi su iste prirode i ponavljanju se non-stop. flash-palyer, isti u midori-ju ili web brosweru. instalacija kodeka (znam ima na netu brdo, ali je pridodato i dosta nepotrebnih stvari),.
predlazem da se sklopi uopstena skripta koja bi vazila za sve, ne bitno okruzenje, verzija ubuntu-a itd....
za okruzenja npr: ko hoce gnome-shell da "na klik" dobije sve sto mu treba tipa gnome-tweak-tool, gnome-apps, gdm (pa da menja ako hoce)
isto tako i za cinnamon, elementary de, e17....

mene je iskreno obradovalo kad je nas korisnik napraio booster aplikaciju koja je sad u software centru, dok moramo priznati, njenom autoru nikakvu podrsku dali nismo, niti priznanje.
@zpop i @nihil su odkad sam licno ovde najvise sebe dali za zajednicu i svaka im cast.
licno sam odradio search providerza gnome-shell da pretrazuje nas forum i wiki, sad radim na istom tom samo elementary app.
bilo bi dobro ako se neko razume da napravi i aplikaciju za android (cujem da ima za nokiju, razumem kad je meego bio al zar ne idemo napred)...
lens iskopes za unity bi ovom prilikom zamolio neog akoje radio na tome da okaci negde kod da se to zavrsi jer nije bas dobro da vise nas radi na istoj stvari.
ali najpre da li ima intresovanja da se naprave bar skripte i okace u priloge? one ne zauzimaju mnogo

linux user:550488 | http://profiler1982.deviantart.com/ | http://profiler1982.webs.com/
27.09.2013. 20.08
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke
[+]
nikouro Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: 28
Dao zahvalnica: 1
Dobio zahvalnica: 0 u 0 poruka
Ugled: 0
Poruka: #2
[Rešeno] inicijativa
Nama pocetnicima bi dobro dosla svaka pojednostavljena verzija koriscenja nekog " programa" , skripte ili vec. Ideja je na mestu pa samim tim podrzavam ovaj predlog ... mada je ova podrska sa druge strane ( pocetnicke ). Nadam se da ce zaziveti i da ce se prikljuciti i ostali iskusniji clanovi u ovom projektu.
28.09.2013. 19.49
Pronađi sve korisnikove poruke
[+]
salepetronije Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: 956
Dao zahvalnica: 88
Dobio zahvalnica: 159 u 137 poruka
Ugled: 4
Poruka: #3
[Rešeno] inicijativa
Кодеци, флеш и остало су као пакет међу првима у Софтверском центру по популарности програма. Лако је да лакше бити не може. Већи је проблем постављање сервера за Србију од стране система, који новајлијама задаје безразложне главобоље.

__
°v°
/(_)\
^ ^
28.09.2013. 20.46
[+]
wubi tester

Poruka: #4
[Rešeno] inicijativa
mislio sam bar automatizovane skripte da se naprave za instalaciju u zavisnosti sta se hoce...
ima dosta toga sta bi moglo.

linux user:550488 | http://profiler1982.deviantart.com/ | http://profiler1982.webs.com/
28.09.2013. 21.48
[+]
ivan_b Nije na vezi
Globalni urednik

Poruka: 761
Dao zahvalnica: 59
Dobio zahvalnica: 181 u 132 poruka
Ugled: 9
Poruka: #5
[Rešeno] inicijativa
Па зар није већ и одвише лако инсталирати из Софтверског центра? Скрипта или већ прилагоћени графички интерфејс... Smile Најбоље би било добро средити Вики за све проблеме типа Како...?

Тешко би опет било угодити свима, некоме треба овај, а некоме онај кодек... а ако угураш неколико на гомили неко ће добити и неки кодек који му неће требати па ће бити исфрустриран па ће се жалити, а ако поставиш опцију одабира кодека враћамо се на то да то исто може у Софтверском центру, па ако је још нови корисник Софтверски центар је више него пријатељски настројен... па кад већ помажемо новим корисницима...

Опет нови корисник неће одмах на Мидори, Енлајтмент, Цимет, Пантеон,... а кад се мало уведе у идеју радних окружења(на шта није навикао на Виндоузу) знаће да одради то и без скрипти. Скрипте умеју и да сакрију оно што би почетник требало да види и да схвати како функционише прича.

Што нас опет доводи до Викија и едуковања како би људи знали шта им заиста треба. Smile

Kako postaviti pametna pitanja?
29.09.2013. 08.43
[+] 1 korisnik zahvaljuje @ivan_b za ovu poruku:1 korisnik zahvaljuje @ivan_b za ovu poruku
Anpu (29-09-2013)
zika Nije na vezi
autoba(h)n gruffalo

Poruka: 6,403
Dao zahvalnica: 0
Dobio zahvalnica: 991 u 755 poruka
Ugled: 24
Poruka: #6
[Rešeno] inicijativa
(29.09.2013. 08.43 )ivan_b Piše:  Скрипте умеју и да сакрију оно што би почетник требало да види и да схвати како функционише прича.
Baš tako. Veća je korist da ga naučimo da peca ribu nego da mu pokažemo gde je gostionica.

Ignota nulla curatio morbi. Omnis mundi creatura quasi liber et pictura nobis est speculum. γνῶθι σεαυτὸν. ˙oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌS
(Poslednja izmena: 29.09.2013. 12.21 od zika.)
29.09.2013. 11.52
[+]
nikouro Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: 28
Dao zahvalnica: 1
Dobio zahvalnica: 0 u 0 poruka
Ugled: 0
Poruka: #7
[Rešeno] inicijativa
MIslis Ziko, " Ako nauci da peca ribu onda nek nauci i da vezuje udicu " Rotfl
Vama koji poznajete OS , pisete skripte, koristite razne kombinacije, sve je to lako i razumljivo. Sa druge strane ima clanova koji se brzo snalaze i nalaze ono sto im treba pa se ne postavljaju suvisna pitanja kada je odgovor na drugoj stranici pod foruma i treba ga samo procitati. Opet, sa druge strane ima i onih koji bi ali se ne snalaze ... U svakom slucaju tu je centar, tu su starije teme pa kako ko zna i ume. Inicijativa je za pohvalu pa sad kako vi iskusniji odlucite.
(Poslednja izmena: 29.09.2013. 12.05 od nikouro.)
29.09.2013. 12.00
[+]
zika Nije na vezi
autoba(h)n gruffalo

Poruka: #8
[Rešeno] inicijativa
(29.09.2013. 12.00 )nikouro Piše:  MIslis Ziko, " Ako nauci da peca ribu onda nek nauci i da vezuje udicu " Rotfl
Vama koji poznajete OS , pisete skripte, koristite razne kombinacije, sve je to lako i razumljivo. Sa druge strane ima clanova koji se brzo snalaze i nalaze ono sto im treba pa se ne postavljaju suvisna pitanja kada je odgovor na drugoj stranici pod foruma i treba ga samo procitati. Opet, sa druge strane ima i onih koji bi ali se ne snalaze ... U svakom slucaju tu je centar, tu su starije teme pa kako ko zna i ume. Inicijativa je za pohvalu pa sad kako vi iskusniji odlucite.
Ispravio sam moju bangavo napisanu poruku... Wink
Имам оправдање: пишем са непознатог рачунала, у другој држави, ал' је Убунту 13.10 убоден у УСБ... Wink Ето мало и ћирилице да покажем присутнима како је једноставно то урадити на овом моћном ОС-у ... ;P
Nisam želeo ikako da „odlučujem“, to nije u skladu sa duhom zajednice.
Poznat je moj stav o „script-ama“... Klizava alatka... Valja poznavati ono što je u nju ugrađeno i šta ona (zaista) radi... Valjalo bi je da je piše neko ko zaista poznaje sve moguće slučajeve i nezgodne ćoškove... Bez toga, krhko je to poštapalo... Ja se ne bih ikada usudio da pišem takvu alatku za opštu upotrebu... Za sebe, da, godinama. Al' čak i te (posle višegodišnje upotrebe) ne dajem ni prijateljima... Možda neprijateljima, kada bih ih imao... No, kada znate sve to, kako radi i šta joj se može sve naći na putu, ona Vam, najčešće, nije ni potrebna. Iskustvo mi kaže da će biti isto toliko pitanja oko njene primene kao što bi bilo i bez nje... Prelistajte „veliki“ Forum...
No, valja probati, samo je vreme sudija...

Ignota nulla curatio morbi. Omnis mundi creatura quasi liber et pictura nobis est speculum. γνῶθι σεαυτὸν. ˙oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌS
(Poslednja izmena: 29.09.2013. 12.44 od zika.)
29.09.2013. 12.18
[+]
wubi tester

Poruka: #9
[Rešeno] inicijativa
wiki i planeta, sad da napravimo anketu da se vidi koliko je poseceno. smrt za pocetnika su sajtovi tipa "radi posle instalacije" pa 30 stvari.
mislio sam tipa instalacije cinnamon-a, elementary DE, pa cak i ovih "zvanicnih" okruzenja na siguran nacin (da mu npr desni klik ostane isti tj default file manager..
naveo sam jedan od primera...
na main forumu je haos kad se trazi nesto da se razumemo. pogledajte XDA devolopers kako su ljudi odradili. zatvorili krug, cak i tv (veca zajednica vece mogucnosti zato mi bar skripte da imamo).

ajmo da bar se dogovorimo oko linkova na youtube i da korisnici mogu uzivo da vide kako neka okruzenja izgledaju, mozda cak i nacin instalacije. da se usvoje neki kao standard ili pak da se snimi to. samo toliko bi mnogo znacilo pocetnicima kad te pita sta je unity, gnome, kde....

(Poslednja izmena: 29.09.2013. 12.54 od profiler1982.)
29.09.2013. 12.49
[+]
zika Nije na vezi
autoba(h)n gruffalo

Poruka: #10
[Rešeno] inicijativa
(29.09.2013. 12.49 )profiler1982 Piše:  wiki i planeta, sad da napravimo anketu da se vidi koliko je poseceno. smrt za pocetnika su sajtovi tipa "radi posle instalacije" pa 30 stvari.
mislio sam tipa instalacije cinnamon-a, elementary DE, pa cak i ovih "zvanicnih" okruzenja na siguran nacin (da mu npr desni klik ostane isti tj default file manager..
na main forumu je haos kad se trazi nesto da se razumemo. pogledajte XDA devolopers kako su ljudi odradili. zatvorili krug, cak i tv (veca zajednica vece mogucnosti zato mi bar skripte da imamo).
Кад се разумемо, на „великом“ Forum-у, а и шире, претрага је piece of cake...

(29.09.2013. 12.49 )profiler1982 Piše:  wiki i planeta, sad da napravimo anketu da se vidi koliko je poseceno. smrt za pocetnika su sajtovi tipa "radi posle instalacije" pa 30 stvari.

ajmo da bar se dogovorimo oko linkova na youtube i da korisnici mogu uzivo da vide kako neka okruzenja izgledaju, mozda cak i nacin instalacije. da se usvoje neki kao standard ili pak da se snimi to. samo toliko bi mnogo znacilo pocetnicima kad te pita sta je unity, gnome, kde....
Бицикл сам научио да возим тек када сам сео на њега. Нисам успео то да учиним гледајући друге... Да се договоримо, ал' да их научите и како да обришу и да све врате у почетно стање без трагова пробе, без reinstall-a, non-Windows style... OK?

(Poslednja izmena: 29.09.2013. 12.58 od zika.)
29.09.2013. 12.55
[+]
wubi tester

Poruka: #11
[Rešeno] inicijativa
ok nije problem. da mogu sam uradio bi posto ne mogu, nista.
@zika
prvo meni je youtube dosta pomogao, znaci kad se vidi proizvod pre nego sto se uzme. pogledajte main forum, pogledajte http://forum.xda-developers.com/ razlika je ocigledna. dzabe pretraga na ne klasifikovanom i pretrpanom.
iskreno, resenje za neki problem na main forumu nisam mozda 3 puta nasao dok je ask-ubuntu npr dosta bolji za te stvari (mada ask-ubuntu nije forum).
ako neko ima ideju da se ovo realizuje. trazio sam i za youtube kanal nas da se oživi ranije ali sam isto naletao na zid.

29.09.2013. 14.30
[+]
zika Nije na vezi
autoba(h)n gruffalo

Poruka: #12
[Rešeno] inicijativa
(29.09.2013. 14.30 )profiler1982 Piše:  ok nije problem. da mogu sam uradio bi posto ne mogu, nista.
@zika
prvo meni je youtube dosta pomogao, znaci kad se vidi proizvod pre nego sto se uzme. pogledajte main forum, pogledajte http://forum.xda-developers.com/ razlika je ocigledna. dzabe pretraga na ne klasifikovanom i pretrpanom.
iskreno, resenje za neki problem na main forumu nisam mozda 3 puta nasao dok je ask-ubuntu npr dosta bolji za te stvari (mada ask-ubuntu nije forum).
ako neko ima ideju da se ovo realizuje. trazio sam i za youtube kanal nas da se oživi ranije ali sam isto naletao na zid.
Gde ste videli „zid“ u svom ovom razgovoru?
Da bi se nešto prihvatilo kao „inicijativa“ nije dovoljno reći „'ajde“...
Je l' hoćemo? Hoćemo! Za koga? Dalje oni stariji znaju...
Potrebno je da se desi critical mass i da to bude nešto iza čega „zajednica“ vidi da može da stane... Da se vidi (makar mali) uspeh a ne samo želja, volja...
Makar ja tako vidim/radim/razmišljam... Sve je ovo moje i samo moje mišljenje/iskustvo...
Vi svako mišljenje koje nije podrška vidite kao „zid“... Ja ne. Više volim pregršt osonovanih primedaba od kojih svaka (u sebi, ako je iskrena a moje jesu) nosi savet nego jednu podršku koja na tome završava... Neka žive razlike...

29.09.2013. 15.55
[+]
wubi tester

Poruka: #13
[Rešeno] inicijativa
sta je sa nasim youtube kanalom?
tu sam naisao na totalno nezaintresovanje.
ako je planeta bitnija i bliza ljudima od youtube kanala onda neznam.
jel problem okaciti na server da svima bude dostupno neke osnovne stvari koje su stvarno neophodne nakon instalacije? pogleajte pitanja samo, jer vreme je drugacije, popularnost donosi pad kvaliteta korisnika. nisu vise svi sa extra znanjem iz windows-a dosli. ima onih sto i neznajd da dignu system. pogledajte pitanja koja se postavljaju u zadnje vreme? osnovne stvari. e to mi se svidja na XDA, uputi te, dobijes link, upustvo i video kako izgleda.
i da nema youtube kanala, da predlozi svako neke dobre demo-e bar za LTS

29.09.2013. 19.01
[+]
promis Nije na vezi
Saradnik

Poruka: 11,015
Dao zahvalnica: 78
Dobio zahvalnica: 1,786 u 1,556 poruka
Ugled: 68
Poruka: #14
[Rešeno] inicijativa
Citat:jel problem okaciti na server da svima bude dostupno neke osnovne stvari koje su stvarno neophodne nakon instalacije?
Rekao bih, ništa nije neophodno posle instalacije. Šta god uradio posle instalacije je lična stvar/potreba.

Ako neko hoće cinamon, nek instalira Mint. Ako neko hoće elementari DE, nek instalira elementari OS.

Ja sam za sređivanje baze znanja, skripte nein. A i ima već takav program pravljen od strane domaćeg autora, sam si rekao. I koliko se sećam, uopšte nije autor iskuliran od strane foruma, iako mu je program vlasnički.
Citat:da predlozi svako neke dobre demo-e bar za LTS
Ne sećam se kad sam gledao na jutubu predstavljanje OS. Možda jedino ako je bila veza sa glavnog sajta distribucije/softvera.

★MOČ JE V SKUPNOSTI★
30.09.2013. 03.41
[+]
zika Nije na vezi
autoba(h)n gruffalo

Poruka: #15
[Rešeno] inicijativa
(29.09.2013. 19.01 )profiler1982 Piše:  sta je sa nasim youtube kanalom?
tu sam naisao na totalno nezaintresovanje.
ako je planeta bitnija i bliza ljudima od youtube kanala onda neznam.
jel problem okaciti na server da svima bude dostupno neke osnovne stvari koje su stvarno neophodne nakon instalacije? pogleajte pitanja samo, jer vreme je drugacije, popularnost donosi pad kvaliteta korisnika. nisu vise svi sa extra znanjem iz windows-a dosli. ima onih sto i neznajd da dignu system. pogledajte pitanja koja se postavljaju u zadnje vreme? osnovne stvari. e to mi se svidja na XDA, uputi te, dobijes link, upustvo i video kako izgleda.
i da nema youtube kanala, da predlozi svako neke dobre demo-e bar za LTS
Mogu li ja Vas da pitam: šta je sa Vašim YouTube channel-om?
Je li problem okačiti na server da svima bude dostupne, neke...?
Verujte, znamo da je „drugo vreme“, znamo za „pad kvaliteta korisnika“, možda i bolje od Vas jer smo bili svedoci prethodnih vremena... Nije tu samo pitanje „extra znanja iz windows-a“... Ponajmanje to... Znanje se lako nadogradi... Kada želja postoji...
Da zaključim: lepa „inicijativa“ i čekamo njen razvoj... Hvala Vam unapred i kada bude Vaš (kako Vi kažete „kvalitetan“) doprinos oko nje vidljiv, verujte, duboko ćemo Vam se zahvaliti...
Hvala na Vašoj oceni o „nezainteresovanosti“, verujte da grešite, jednostavno, iako to Vama, izgleda, nije vidljivo, i ovo što imamo zahteva veliki trud i odricanja članova team-a koje i ne vidite i koji vredno rade da bi sve ovo opstalo, makar i u ovim, kako Vi ocenjujete, skromnim okvirima... Radim(o) malo (kako Vi kažete) ali se trudim(o) da to što radimo bude „kvalitetno“, postojano i stojimo iza toga, username-om i avatarom, a mnogi i imenom i slikom... Wink
Da završim na Vaš način: mnogi nemaju ni ovoliko koliko mi ovde imamo, pa, opet, njih ne prozivaju onoliko koliko Vi ovde nas...
Javite nam kada Vaša „inicijativa“ oživi da pogledamo...
Imam „inicijativu“... Konobar, dva YT i jednu script-u... ... ...
Je l' hoćemo? Hoćemo!
Je l' možemo? Hoćete? Možete li?

(Poslednja izmena: 30.09.2013. 10.48 od zika.)
30.09.2013. 08.33
[+]
wubi tester

Poruka: #16
[Rešeno] inicijativa
hvala na podršci.
beer

30.09.2013. 10.44
[+]
zika Nije na vezi
autoba(h)n gruffalo

Poruka: #17
[Rešeno] inicijativa
(30.09.2013. 10.44 )profiler1982 Piše:  hvala na podršci.
beer
Uvek smo tu da pomognemo (koliko možemo, ipak smo ljudi) i podržimo... Sve najbolje...
Sinoć sam ponovo uživao noseći (novu) Ubuntu majicu koju je @zpop obezbedio... Biće na TV i na slikama... Hvala @zpop. Upoznadoh i @djura (LugoNS)... Pozdrav za @djura... [Slika: photo.jpg?sz=80]

(Poslednja izmena: 30.09.2013. 11.21 od zika.)
30.09.2013. 10.49
[+]
zika Nije na vezi
autoba(h)n gruffalo

Poruka: #18
[Rešeno] inicijativa
http://www.triplecheck.de/#what-we-do

16.10.2013. 16.43
[+]
zika Nije na vezi
autoba(h)n gruffalo

Poruka: #19
RE: [Rešeno] inicijativa
Kako sam sad, skidajući sve s neba a i šire, uživao popravljajući šta je (veoma popular-na i cenjena) script-a sa http://www.pendrivelinux.com/multiboot-c...rom-linux/ jednom korisniku počinila u svom nezaustavljivom i stealth pohodu. Srećom, poznajući log-ove, loveći sve ono što i ne piše u script-u i ostalo, uspeh se izvući. Pravi primer kako se nenajavljeno ušunja svuda i ostavi trag k'o slon u staklarskoj radnji. Pravi primer za svo moje pisanje o tome. Uživancija.

(Poslednja izmena: 02.12.2013. 15.58 od zika.)
02.12.2013. 15.57
[+]
« Starije Teme | Novije Teme »
Tema je Zatvorena 

Verovatno Povezane Teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: Poslednja Poruka
  Inicijativa za pokretanje novog podforuma ili sekcije. Kostić 3 2,458 27.01.2011. 00.50
Poslednja Poruka: Githzerai

• Verzija Za Štampu
  • Pošalji ovu Temu Prijatelju
  • Prati ovu temu

Kontakt Ubuntu LoZa Srbije Povratak na Vrh Povratak na Sadržaj Mobile Version RSS Prijava greške
© 2005-2021 Ubuntu LoCo Serbia. Ubuntu and Canonical are registered trademarks of Canonical Ltd.
Powered_by MyBB, © 2002-2021 MyBB Group.
Designed by : ZeRQ and Ubuntu LoCo Serbia
Hosted by mCloud