Datum i vreme: 09.12.2019., 15.56
Dobro Došli, Gost! (Prijava — Registracija)
Ubuntu-RS forumi
  • Početna
  • Pravilnik
  • Pretraga
  • Pomoć
  • Planeta
  • Wiki
  • Sajt
  • Kalendar
  • RSS
Nove poruke Današnje poruke Spisak članova Spisak prijatelja
Važno obaveštenje
Izašao je novi LiBRE, broj 50
Ubuntu 19.04 spreman je za preuzimanje

Ubuntu-RS forumi Aktivno izdanje: Ubuntu 19.04 Disco Dingo Ubuntu 19.04 Disco Dingo: Hardver
[Rešeno] Povezivanje DGT sahovske table.

Tema je Zatvorena 

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niz | Puni Prikaz
Autor Poruka
Gale85 Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 380
Dao zahvalnica: 56
Dobio zahvalnica: 0 u 0 poruka
Ugled: 0
Poruka: #1
Imam problem oko povezivanja DGT sahovske table u ubuntu. U windows 8 sam uspeo tako sto sam skinuo program na linku. Znaci kad odete videcete ponudjeno koji OS imate sa 32 ili 64 bita. Kada se program ubaci potrebno je u njega uneti serijski broj table i onda sve radi. Kada sam u windows 8 koji instaliran na Laptopu podesio sve u tom programu (DGT live chess) za prenos sahovske partije uzivo pise da je sve povezano preko porta COM3. Tabla na sebi ima onaj prikljucak kao za graficku, e sad deo koji se ubacuje u tabli je isti kao onaj za monitor i iz njega izlazi kabal za LAN i jos jedan kabal kao za slusalice na mobilnom a ustvari je to kabal za povezivanje digitalnog sata. Dalje je koriscen konektor kako bi se ubacio mreznu kabal i dalje da se nastavi veza. Sa druge strane konektora je naravno mrezni kabal koji se zavrsava kao kabal za monitor je na kraju ima isti takvav prikljucak a tu je vezan i jos jedan kabal za punjac. E sad posto imamo tu jos jedan deo kao za monitor na njega se nadovezuje jedan drugi kabal koji se kasnije zavrsava na USB i tako se to povezuje. Kada sam pokusao da ga povezem u ubuntu naravno skinuo sam odgovarajucu verziju za ubuntu ali kao da nije mogao da nadje na koji je port vezana tabla. Tamo u spisak gde treba da stoji naziv porta COM3 kao za Win8 imam u ponudi mnogo vise portova i na svaki dobijem poruku "failed to open port retrying". Kako to da resim ako znam da je tabla vezana preko USB prikljucka jer se ceo lavirint zavrsava na USB a pocinje sa kablom za monitor?
26.08.2019. 22.29
Pronađi sve korisnikove poruke
[+]
Gale85 Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 380
Dao zahvalnica: 56
Dobio zahvalnica: 0 u 0 poruka
Ugled: 0
Poruka: #2
Shvatio sam gde je problem. Jos nisu izasli drajveri za linux za DGT tablu tako da izvinite na uznemiravanju.
16.09.2019. 22.26
Pronađi sve korisnikove poruke
[+]
« Starije Teme | Novije Teme »
Tema je Zatvorena 

• Verzija Za Štampu
  • Pošalji ovu Temu Prijatelju
  • Prati ovu temu

Kontakt Ubuntu LoZa Srbije Povratak na Vrh Povratak na Sadržaj Mobile Version RSS Prijava greške
© 2005-2019 Ubuntu LoCo Serbia. Ubuntu and Canonical are registered trademarks of Canonical Ltd.
Powered_by MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.
Designed by : ZeRQ and Ubuntu LoCo Serbia
Hosted by mCloud