Datum i vreme: 17.05.2012., 10.51
Dobro Došli, Gost! (Prijava — Registracija)
Ubuntu-RS forumi
  • Početna
  • Pravilnik
  • Pretraga
  • Pomoć
  • Planeta
  • Wiki
  • Sajt
  • Kalendar
  • RSS
Nove poruke Današnje poruke Spisak članova Spisak prijatelja
Ubuntu-RS forumi Predsoblje Novosti i objave v
« Prethodno 1 2 3 4 Sledeće »

Ubuntu Global Jam - nedelja 29. avgust

Tema je Zatvorena 

Ocena Teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niz | Puni Prikaz
Autor Poruka
bojce Nije na vezi
Koordinator

Poruka: 1,811
Dao zahvalnica: 40
Dobio zahvalnica: 128 u 87 poruka
Ugled: 16
Poruka: #1
Čast nam je da najavimo da ćemo učestvovati na Ubuntu Global Jem u nedelju 29. avgusta. Događaj će trajati od 19h do 21h.

[Slika: 4920899709_373d1017b4_m.jpg]

Najavu možete pogledati na našoj LoCo stranici, a to je ujedno i mesto gde možete i da se prijavite za događaj.

Global Jem će biti organizovan u 3 oblasti, 2 su vezane za prevod i prijavu grešaka uočenih na našem forumu, sajtu i slično, a mi vas sa posebnim zadovoljstvom pozivamo da prisustvujete predavanju o "računarstvu u oblacima" koje će na našem IRC kanalu (#ubuntu-rs na irc.freenode.net) održati predstavnik EUnet-a.
Bićete u prilici i da postavi pitanja gostu, kao i da probate i sami se uverite kako to izgleda.
I da, naravno da je Ubuntu u oblacima Smile

Sa sledećeg linka možete preuzeti dokumentaciju vezanu za predavanje na IRC-u: ftp://ftp.eunet.rs/pub/cloud/srb/ a u ovoj temi možete postavljati i pitanja unapred, ako ih imate, vezana za cloud computing.

Dođite da se družimo.

Ubuntu LoZa Srbije

"Bolje je znati mnogo i često... nego ne znati ništa... povremeno, nikad... kojekude!"
(Zadnja izmena: 24.08.2010. 22.03 od Githzerai.)
23.08.2010. 22.34
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke
[+] 5 korisnika zahvaljuje @bojce za ovu poruku:5 korisnika zahvaljuje @bojce za ovu poruku
dragan99 (01-09-2010), Punky (24-08-2010), Rainmaker (24-08-2010), uros (23-08-2010), vpakovic (24-08-2010)
k08r4 Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 461
Dao zahvalnica: 6
Dobio zahvalnica: 1 u 1 poruka
Ugled: 0
Poruka: #2
RE: Ubuntu Global Jem - nedelja 29. avgust
Znaci koliko sam shvatio ovo ce se odrzati na irc-u?
24.08.2010. 13.12
Pronađi sve korisnikove poruke
[+]
bojce Nije na vezi
Koordinator

Poruka: #3
Da, na IRC-u je predavanje o računarstvu u oblacima.

"Bolje je znati mnogo i često... nego ne znati ništa... povremeno, nikad... kojekude!"
24.08.2010. 13.16
[+]
dragan99 Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: 2,398
Dao zahvalnica: 33
Dobio zahvalnica: 84 u 76 poruka
Ugled: 10
Poruka: #4
Cluster ili u novoj terminologiji Cloud computer

Déjà vu
24.08.2010. 14.05
[+]
webmasteryoda Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: 1,258
Dao zahvalnica: 74
Dobio zahvalnica: 74 u 60 poruka
Ugled: 8
Poruka: #5
(24.08.2010. 14.05 )dragan99 Piše:  Cluster ili u novoj terminologiji Cloud computer

A može li se znati nešto o našem gostu, sem da je iz EUneta ?

[img]http://www.kulawireless.net/download/proud-ubuntu_rs2.jpg[/img]
24.08.2010. 22.14
[+]
bojce Nije na vezi
Koordinator

Poruka: #6
RE: Ubuntu Global Jam - nedelja 29. avgust
Gost je glavni admin zadužen za implementaciju i odražavanje oblaka. Onako ukratko. Wink

24.08.2010. 22.22
[+]
Inventar foruma

Poruka: #7
(24.08.2010. 22.22 )bojce Piše:  Gost je glavni admin zadužen za implementaciju i odražavanje oblaka. Onako ukratko. Wink

Kad smo već kod Clouda, da li je neko probao Cloud OS ?

http://icloud.com/en/

24.08.2010. 22.37
[+]
anjavlada Nije na vezi
Član

Poruka: 203
Dao zahvalnica: 2
Dobio zahvalnica: 4 u 4 poruka
Ugled: 1
Poruka: #8
(24.08.2010. 22.37 )webmasteryoda Piše:  Kad smo već kod Clouda, da li je neko probao Cloud OS ?

http://icloud.com/en/

Evo i na srpskom link http://icloud.com/sr/
24.08.2010. 23.59
[+]
Ddpbf Nije na vezi
Инквизитор

Poruka: 2,129
Dao zahvalnica: 197
Dobio zahvalnica: 229 u 189 poruka
Ugled: 20
Poruka: #9
(24.08.2010. 14.05 )dragan99 Piše:  Cluster ili u novoj terminologiji Cloud computer

Овдје ће бити тема грид сервер. Smile

Далибор Ђурић
25.08.2010. 00.01
[+]
Inventar foruma

Poruka: #10
(25.08.2010. 00.01 )Ddpbf Piše:  Овдје ће бити тема грид сервер. Smile

Pa kakav grid se koristi kod EUneta ?

25.08.2010. 00.12
[+]
Lazich Nije na vezi
Saradnik

Poruka: 227
Dao zahvalnica: 48
Dobio zahvalnica: 132 u 78 poruka
Ugled: 9
Poruka: #11
Isprobao icloud pre odprilike godinu dana... Ranije EyeOS... i... Ostalo samo na tome.

| Lazich.info | Tutorijali | Blog | Spreadubuntu | OpenDesignGroup | FreeDesignGroup |
25.08.2010. 01.21
[+]
igordavid Nije na vezi
EUnet administrator
**

Poruka: 3
Dao zahvalnica: 0
Dobio zahvalnica: 3 u 1 poruka
Poruka: #12
Pozdrav svima,

moje ime je Igor David i ja cu biti online u nedelju na chat-u, mozda ce nam se pridruziti jos neko od mojih kolega.

Inace radim kao sysadmin & support u EUnet-u, izmedju ostalog zaduzen i Applogic Grid servere i virtuelne aplikacije instalirane na toj platformi, prevashodno koristeci Linux-based tehnologije.

Tehnologiju virtuelizacije koju koristimo je razvila firma 3tera a platforma se zove Applogic.

Kao sto se moze videti na naslovnoj stranici sajta 3tere na ovoj slici je obelezen i EUnet-ov data centar koji je i jedini u ovom delu Evrope, sto znaci da koristimo sopstveni datacentar, kao i datacentar partnerske firme DNSEurope koji su i zvanicni partneri 3tere.

Za pocetak, link koji bi trebalo pogledati je :

Applogic Demo

na kojem je ukratko pokazano kako se Applogic koristi i sta sve moze.

Dakle ukratko jedna od osnovnih osobina Applogic plaftorme je virtuelizacija servisa (web, database, NAS, gateway, load balancer, port switcher..)
kroz koriscenje tzv "appliance-a", gde se konfigurisanjem i spajanjem virtuelnih appliance-a dobija aplikacija za razne namene i razlicitih nivoa kompleksnosti, u zavisnosti od potrebe.

Pored virtuelizacije servisa, prednost Applogic platforme je i skalabilnost, koja podrazumeva da se resursi menjaju po potrebi (velicina diskova, dodeljeni RAM/CPU, bandwith, itd) sto korisnicima omogucava optimizaciju svojih troskova.

Za sada toliko, ukoliko imate nekih pitanja postavite ih ovde Smile

Pozdrav, Igor.

EUnet Grid
27.08.2010. 17.20
[+] 3 korisnika zahvaljuje @igordavid za ovu poruku:3 korisnika zahvaljuje @igordavid za ovu poruku
Ddpbf (28-08-2010), drummer_va (28-08-2010), uros (16-01-2011)
Inventar foruma

Poruka: #13
(27.08.2010. 17.20 )igordavid Piše:  Pozdrav svima,

moje ime je Igor David i ja cu biti online u nedelju na chat-u, mozda ce nam se pridruziti jos neko od mojih kolega.

Inace radim kao sysadmin & support u EUnet-u, izmedju ostalog zaduzen i Applogic Grid servere i virtuelne aplikacije instalirane na toj platformi, prevashodno koristeci Linux-based tehnologije.

Tehnologiju virtuelizacije koju koristimo je razvila firma 3tera a platforma se zove Applogic.

Kao sto se moze videti na naslovnoj stranici sajta 3tere na ovoj slici je obelezen i EUnet-ov data centar koji je i jedini u ovom delu Evrope, sto znaci da koristimo sopstveni datacentar, kao i datacentar partnerske firme DNSEurope koji su i zvanicni partneri 3tere.

Za pocetak, link koji bi trebalo pogledati je :

Applogic Demo

na kojem je ukratko pokazano kako se Applogic koristi i sta sve moze.

Dakle ukratko jedna od osnovnih osobina Applogic plaftorme je virtuelizacija servisa (web, database, NAS, gateway, load balancer, port switcher..)
kroz koriscenje tzv "appliance-a", gde se konfigurisanjem i spajanjem virtuelnih appliance-a dobija aplikacija za razne namene i razlicitih nivoa kompleksnosti, u zavisnosti od potrebe.

Pored virtuelizacije servisa, prednost Applogic platforme je i skalabilnost, koja podrazumeva da se resursi menjaju po potrebi (velicina diskova, dodeljeni RAM/CPU, bandwith, itd) sto korisnicima omogucava optimizaciju svojih troskova.

Za sada toliko, ukoliko imate nekih pitanja postavite ih ovde Smile

Pozdrav, Igor.

Dobrodošao Igore i čujemo se u nedelju.

27.08.2010. 20.36
[+]
combuster Nije na vezi
Saradnik

Poruka: 324
Dao zahvalnica: 36
Dobio zahvalnica: 55 u 41 poruka
Ugled: 11
Poruka: #14
Pozdrav Igore. Pitanja uvek ima Smile

Sa korisnicke strane bi me prvo interesovala sigurnost podataka. U slucaju otkazivanja diska na kome se nalazi moj xvd image, kakve se mere sve preduzimaju da podaci ostanu bezbedni ? U slucaju otkazivanja komponenti na nekom od servera unutar samog grida, da li je moguce resurse preusmeriti tako da bukvalno svi guest-ovi i dalje funkcionisu. Inace sve ostalo apsolutno lici na dedicated hosting posmatrajuci iskljucivo klijent stranu samo sa velikim prednostima poput skalabilnog i dinamickog dodeljivanja resursa (virtualnih cpu-ova, memorije i online promene kapaciteta za storage).

/edit: Donekle kao odgovor na ovo zadnje pitanje vezano za otkazivanje komponenti sam nasao:
Citat:Improved server isolation: AppLogic can now fully eliminate failed servers from the grid to prevent them from interfering with the grid's operation. This also allows operators to power-cycle, power-down and power-up servers in the grid (via IPMI).
http://doc.3tera.com/AppLogic27/ReleaseNotes-2-8-9.html

E sad, mi Linuxashi smo po prirodi znatizeljni i volimo da znamo kako nesto funkcionise i kako ce funkcionisati u buducnosti. Gledao sam patch koji je potreban da se primeni na 2.6.18 kernel da bi AppLogic mogao da se pokrene i koliko sam primetio u pitanju su samo male modifikacije da bi se povecao broj servera unutar grida. Kako XEN 4.0.1 vec ispunjava tih 128 fizickih CPU-ova po host-u a preporucen je 2.6.31.x kernel ili veci ovo bi vam omogucilo da za host OS bez problema odaberete bilo koji Linux. Pitanje je samo da li AppLogic funkcionise sa XEN 4.0 userspace alatima tj da li je doslo do ABI break-a ili ne.

http://wiki.xensource.com/xenwiki/XenKernelFeatures

Ovde mozemo videti kako napreduje integracija XEN-a u mainline (imho potrajace malo ali vidim da se radi na tome dosta).

Jos jedno pitanje, cista znatizelja, da li vam svi procesori unutar grid-a podrzavaju AMD-V ili Intel VT-x ? Mada minimalna hardverska zahtevnost je mnogo manja od prvih procesora sa podrskom za virtualizaciju ali opet mislim da bi se iskoriscenje performansi znatno povecalo.

Ono sto meni nikako nije jasno je princip po kome se iz AppLogic-a postavljaju servisi koji ce biti korisceni. Odredi se prostor, memorija, koliko cpu-ova, apache, mysql - ali da li ih on automatski instalira unutar xvd-ova (sto mi nije logicno) ili to vi rucno radite na zahtev klijenta i da li je potrebno da ti servisi trce i unutar host OS-a i kako komuniciraju na relaciji guest-host Smile

Sandy Bridge 2400 / Arch Linux / Xfce /
27.08.2010. 21.39
[+]
k08r4 Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 461
Dao zahvalnica: 6
Dobio zahvalnica: 1 u 1 poruka
Poruka: #15
Kod:
Pozdrav Igore. Pitanja uvek ima :)

Sa korisnicke strane bi me prvo interesovala sigurnost podataka. U slucaju otkazivanja diska na kome se nalazi moj xvd image, kakve se mere sve preduzimaju da podaci ostanu bezbedni ?
Ja koliko sam citao prednost ovih server je kako oni kazu sto ima vise kopija (tj. kopija na vise server) to je iz onih materijala sto su dali za download...
28.08.2010. 00.28
[+]
igordavid Nije na vezi
EUnet administrator
**

Poruka: #16
(27.08.2010. 21.39 )combuster Piše:  Pozdrav Igore. Pitanja uvek ima Smile

Sa korisnicke strane bi me prvo interesovala sigurnost podataka. U slucaju otkazivanja diska na kome se nalazi moj xvd image, kakve se mere sve preduzimaju da podaci ostanu bezbedni ? U slucaju otkazivanja komponenti na nekom od servera unutar samog grida, da li je moguce resurse preusmeriti tako da bukvalno svi guest-ovi i dalje funkcionisu.

Da,

Applogic koristi logicke volume (global volume store).

Svi korisnicki volume-i koji se kreiraju se nalaze na 2 servera (klasican mirror) i u slucaju otkaza jednog, drugi nastavlja sa radom.

Sa kontrolera to izgleda ovako (aplikacija koja ima 4 volumea, fs, key, mysql1 i mysql2):

(root)Grid28> vol list aplikacija
Name Size(MB) Server State Filesystem Mirrored Mount State
---------------------------------------------------------------------------------------------
fs 2048 srv1,srv2 ok ext3 Y in_use
key 50 srv1,srv2 ok ext3 Y in_use
mysql1 1024 srv1,srv2 ok ext3-snapshot Y in_use
mysql2 1024 srv1,srv2 ok ext3-snapshot Y in_use

Pored logickih volume-a, ukoliko jedan server otkaze sve aplikacije nastavljaju sa radom bez prekida .

Volume repairing se radi automatski.

(27.08.2010. 21.39 )combuster Piše:  Inace sve ostalo apsolutno lici na dedicated hosting posmatrajuci iskljucivo klijent stranu samo sa velikim prednostima poput skalabilnog i dinamickog dodeljivanja resursa (virtualnih cpu-ova, memorije i online promene kapaciteta za storage).

Postoji vise nivoa kompleksnosti aplikacija. Od jednostavnih "Linuxbox" servera koji jako lice na dedicated servere gde je sve dozvoljeno (osim brisanja Applogic-ovih skripti i menjanja kernela), srednje slozenih aplikacija koje imaju jedan web server, jedan mysql server, NAS, pa do skalabilnih web klastera koje imaju vise web servera, load balancer, port switcher, itd.

(27.08.2010. 21.39 )combuster Piše:  E sad, mi Linuxashi smo po prirodi znatizeljni i volimo da znamo kako nesto funkcionise i kako ce funkcionisati u buducnosti. Gledao sam patch koji je potreban da se primeni na 2.6.18 kernel da bi AppLogic mogao da se pokrene i koliko sam primetio u pitanju su samo male modifikacije da bi se povecao broj servera unutar grida. Kako XEN 4.0.1 vec ispunjava tih 128 fizickih CPU-ova po host-u a preporucen je 2.6.31.x kernel ili veci ovo bi vam omogucilo da za host OS bez problema odaberete bilo koji Linux. Pitanje je samo da li AppLogic funkcionise sa XEN 4.0 userspace alatima tj da li je doslo do ABI break-a ili ne.

http://wiki.xensource.com/xenwiki/XenKernelFeatures

Ovde mozemo videti kako napreduje integracija XEN-a u mainline (imho potrajace malo ali vidim da se radi na tome dosta).

Aktuelna produkciona verzija Applogic-a 2.8.9 radi sa XEN 3.3.2

(27.08.2010. 21.39 )combuster Piše:  Jos jedno pitanje, cista znatizelja, da li vam svi procesori unutar grid-a podrzavaju AMD-V ili Intel VT-x ? Mada minimalna hardverska zahtevnost je mnogo manja od prvih procesora sa podrskom za virtualizaciju ali opet mislim da bi se iskoriscenje performansi znatno povecalo.

Podrzavaju.

(27.08.2010. 21.39 )combuster Piše:  Ono sto meni nikako nije jasno je princip po kome se iz AppLogic-a postavljaju servisi koji ce biti korisceni. Odredi se prostor, memorija, koliko cpu-ova, apache, mysql - ali da li ih on automatski instalira unutar xvd-ova (sto mi nije logicno) ili to vi rucno radite na zahtev klijenta i da li je potrebno da ti servisi trce i unutar host OS-a i kako komuniciraju na relaciji guest-host Smile

Ukoliko se koristi osnovna verzija Virtuelnog grid servera Applogic po default-u ne instalira nista od servisa, osim ssh Smile Tako da klijent moze da bira ili sam da instalira na server sta zeli, ili da mu mi instaliramo, pa posle on ili mi odrzavamo.

Pored toga, Applogic pruza upravo mogucnost da on instalira servis unutar virtuelnog servera i to su ovi tzv "appliance-i" koji se kasnije podesava po potrebi. Na primer, WEB appliance ima instaliran Apache server sa php podrskom i svim ostalim potrebnim modulima, konfiguracione direktive se podesavaju kroz Applogic isto, i potrebno je konfigurisati ga da radi sa ostalim appliance-ima tipa sa dolaznim IN interfejsom, NAS za storage, MYSQl za bazu i OUT za izlaz.

EUnet Grid
28.08.2010. 14.22
[+]
combuster Nije na vezi
Saradnik

Poruka: #17
Citat:Pored toga, Applogic pruza upravo mogucnost da on instalira servis unutar virtuelnog servera i to su ovi tzv "appliance-i" koji se kasnije podesava po potrebi. Na primer, WEB appliance ima instaliran Apache server sa php podrskom i svim ostalim potrebnim modulima, konfiguracione direktive se podesavaju kroz Applogic isto, i potrebno je konfigurisati ga da radi sa ostalim appliance-ima tipa sa dolaznim IN interfejsom, NAS za storage, MYSQl za bazu i OUT za izlaz.

E sad je mnogo jasnije, buduci da o gridovima ne znam gotovo nista. Ono sto me je malo bunilo je raznovrsnost OS-ova koji mogu biti domU i kako je moguce da AppLogic na svima njima kroz "appliances" moze instalirati servise unutar virtualnog servera, razlicit je API unutar razlicitih Linux distribucija, pa cak i platformi jer je moguce koristiti i Windows kao domU pa mi je zvucalo malo neverovatno da jedna aplikacija moze sve to Smile Ili ste ipak ograniceni na verzije distribucija i OS-ova koji mogu biti domU ?

28.08.2010. 15.07
[+]
igordavid Nije na vezi
EUnet administrator
**

Poruka: #18
(28.08.2010. 15.07 )combuster Piše:  E sad je mnogo jasnije, buduci da o gridovima ne znam gotovo nista. Ono sto me je malo bunilo je raznovrsnost OS-ova koji mogu biti domU i kako je moguce da AppLogic na svima njima kroz "appliances" moze instalirati servise unutar virtualnog servera, razlicit je API unutar razlicitih Linux distribucija, pa cak i platformi jer je moguce koristiti i Windows kao domU pa mi je zvucalo malo neverovatno da jedna aplikacija moze sve to Smile Ili ste ipak ograniceni na verzije distribucija i OS-ova koji mogu biti domU ?

Appliance posmatramo kao modifikovani server, vecina njih je bazirana na Centos-u (u produkciji koristimo samo Centos za sada).

Modifikacija servera koju su odradili u 3teri se odnosi na dosta toga - na primer kernel koji omogucava da to bude domU, zatim Applogic skripte koje omogucavaju da se stvari na tom serveru modifikuju kroz Applogic interfejs (na primer kreiranje root / regular usera, modifikacija Apache conf-a, menjanje raznih drugih vrednosti), zatim interfejsi koji omogucavaju da taj jedan virtuelni server komunicira sa drugim applianceima, na primer tcp 3306 za MYSQl appliance, ili pak koristeci NFS za NAS.

Medjutim, ne mora da to bude Centos - za svrhu Jam-a smo napravili i Ubuntu domU Smile

Koristeci tehniku i instrukcije opisane od strane 3tere, moguce je i ovako nesto.

EUnet Grid
28.08.2010. 15.37
[+]
combuster Nije na vezi
Saradnik

Poruka: #19
OK, TY na objasnjenju sada su se delovi slagalice poklopili Smile

28.08.2010. 15.47
[+]
Ddpbf Nije na vezi
Инквизитор

Poruka: 2,129
Dao zahvalnica: 197
Dobio zahvalnica: 229 u 189 poruka
Ugled: 20
Poruka: #20
Ајмо, сви на ИРЦ. Smile

Далибор Ђурић
29.08.2010. 17.49
[+]
Beretta021 Nije na vezi
KUrednik

Poruka: 614
Dao zahvalnica: 7
Dobio zahvalnica: 18 u 17 poruka
Ugled: 6
Poruka: #21

Kanal #ubuntu-rs je moderisan zbog predavanja, pitanja možete postavljati na kanalu #ubuntu-rs-jam koji je privremeno kreiran za ovo dešavanje.

Open your source open your mind
(Zadnja izmena: 29.08.2010. 18.41 od Beretta021.)
29.08.2010. 18.41
[+]
combuster Nije na vezi
Saradnik

Poruka: #22
Originalni log ubuntu-rs kanala tokom trajanja ubuntu jam-a u html formatu.

Prilog(a)
.html  2010-08-29.185858+0200CEST.html (Veličina: 56.42 KB / Preuzimanja: 33)

29.08.2010. 20.55
[+] 6 korisnika zahvaljuje @combuster za ovu poruku:6 korisnika zahvaljuje @combuster za ovu poruku
ackanao (29-08-2010), djura-san (30-08-2010), dojca (29-08-2010), Go-Run (30-08-2010), milke (29-08-2010), webmasteryoda (29-08-2010)
nenadskY Nije na vezi
Urednik

Poruka: 159
Dao zahvalnica: 16
Dobio zahvalnica: 35 u 16 poruka
Ugled: 7
Poruka: #23
Како је протекло? Пропустио сам ово предавање због спорта.

beer nenadsky-јев блогbeer
30.08.2010. 00.31
[+]
Beretta021 Nije na vezi
KUrednik

Poruka: 614
Dao zahvalnica: 7
Dobio zahvalnica: 18 u 17 poruka
Ugled: 6
Poruka: #24
Odlicno Odlicno SmileSmileSmilebeer

Open your source open your mind
30.08.2010. 04.14
[+]
djura-san Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: 23
Dao zahvalnica: 3
Dobio zahvalnica: 7 u 5 poruka
Ugled: 4
Poruka: #25
Evo sredih combasterov log i malo sam ga našminkao kako bi i ostali korisnici (koji nisu članovi ovog foruma) uživali u logu Wink

http://www.mediafire.com/?8n69jmggk8gpk27
30.08.2010. 19.17
[+] 3 korisnika zahvaljuje @djura-san za ovu poruku:3 korisnika zahvaljuje @djura-san za ovu poruku
Ddpbf (30-08-2010), olujicz (30-08-2010), webmasteryoda (30-08-2010)
« Starije Teme | Novije Teme »
Tema je Zatvorena 

Verovatno Povezane Teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: Zadnja Poruka
Thumbs Up Ubuntu Global Jam bojce 0 651 28.08.2011. 21.06
Zadnja Poruka: bojce

• Verzija Za Štampu
  • Pošalji ovu Temu Prijatelju
  • Prati ovu temu

Kontakt Ubuntu LoZa Srbije Povratak na Vrh Povratak na Sadržaj Mobile Version RSS Prijava greške
© 2005-2012 Ubuntu LoCo Serbia. Ubuntu and Canonical are registered trademarks of Canonical Ltd.
Powered_by MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
Designed by : ZeRQ and Ubuntu LoCo Serbia
Hosted by EUnet