Datum i vreme: 10.12.2019., 16.47
Dobro Došli, Gost! (Prijava — Registracija)
Ubuntu-RS forumi
  • Početna
  • Pravilnik
  • Pretraga
  • Pomoć
  • Planeta
  • Wiki
  • Sajt
  • Kalendar
  • RSS
Nove poruke Današnje poruke Spisak članova Spisak prijatelja
Važno obaveštenje
Izašao je novi LiBRE, broj 50
Ubuntu 19.04 spreman je za preuzimanje

Ubuntu-RS forumi Ubuntu opšta podrška Ubuntu server v
1 2 3 4 5 ... 7 Sledeće »

Ubuntu Ubuntu 14.04 sa dve mrezne karte i multikast stream

Odgovori 

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niz | Puni Prikaz
Ubuntu 14.04 sa dve mrezne karte i multikast stream
Autor Poruka
Maximilianko Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: 2
Dao zahvalnica: 0
Dobio zahvalnica: 0 u 0 poruka
Ugled: 0
Poruka: #1
Ubuntu 14.04 sa dve mrezne karte i multikast stream
Ja sam relativno nov u Linux prici ali se mucim zadnjih 6 meseci oko ovog problema...

Moram da LIVE strimujem 4 kanala ze studente sa razlicitim predavanjima i vezbama...
Podigao sam Ubuntu 14.04 server sa dve mrezne karte, eth0 i eth1...Ideja je da se eth0 koristi za web administraciju i live striming a da na eth1 dolazi multicast stream koji VLC ili neki Media server treba da konvertuje u UDP stream i prosledjuje na eth0. Posto nemam puno opreme i ogranicen sam sa sredstvima izvorni stream mora da bude multicast( a strimovi mi dolaze sa satelitskih risivera i harmonic encoder ih konvertuje u ip i multicastuje) tako da koristim 4 razlicita stream-a po razlicitim portovima( udp://225.224.2.3:3001, udp://225.224.2.3:3002, udp://225.224.2.3:3003 i udp://225.224.2.3:3004) Imam samo jedan encoder isa jednim IP izlazom i sa 4 ulaza...Elem, Posto je server nisam mogao da proverim multicast stream ali sa
Kod:
tcpdump -i eth1
mogu da vidim sav dolazni saobracaj. Takodje sam instalirao mali open source programcic UDPXY koji konvertuje multicast u unicast tako da je su strimovi dostupni na eth0 u obliku
Kod:
http://192.168.1.50:5005/udp/225.224.2.3:3001 ili :3002, :3003, :3004
na taj nacin sam se uverio da multicast stize i da se moze konvertovati u udp i emitovati na eth0.
Da bi to funkcionisalo morao sam da ugasim firewall, da promenim defaul rp_filter. Po default-u Ubuntu odbacuje svaki saobracaj koji nemoze da verifikuje da li je izvor rutabilan...i morao sam da dodam multicast rutu za eth1. i to je proradilo...
Problem je sto kad se nakaci vise studenata na strimove slika pocne da zamrzava i da baguje...Studenti se kace sa kompjutera ali i sa telefona, tableta..itd. i imaju prituzbe na kvalitet, brzinu i zagusenje...
Morao sam da potrazim drugo resenje...gde nije klasican unicast vec adoptive streaming...tj. u zavisnosti od uredjaja koji se kaci tj. koji zahteva stream server bi trebalo da convertuje i prosledjuje stream
Probao sam sa VLC-om....VLC takodje radi live streaming i takodje radi kovertovanje iz multikasta u unicast...Ali VLC nikako nece da mi otvori multicast stream...pa sam nakon mnogo potrage, guglanja i moljakanja po internetu bez resenja...odustao...Sad sam instalirao Wowza media server...koji se placa ali sa trial verzijom koja meni zavrsava posao i traje 100 dana pokusavam da uradim stu stvar, plus Wowza radi adoptive streaming...za Iphone, za android, za PC, itd....ali sam naleteo na isti problem kao i sa VLC-om...da nemoze da otvori stream tj. socket. Portovi po kojima dolazi multicast stream su iznad 1024, znaci nisu privilegovani, sa UDPXY-jem koji ih otvara znam da nisu zatvoreni i da ne trebaju nikave specijalne permisije da se otvore ali ne mogu da otkrijem zasto nece da profunkcionise...tj. zasto Wowza ili VLC nece da otvore multicast strim...
Ako neko ima neku ideju...plz
(Poslednja izmena: 20.07.2016. 06.44 od zika.)
19.07.2016. 18.31
Pronađi sve korisnikove poruke Zahvali Citiraj ovu poruku u odgovoru
[+]
« Starije Teme | Novije Teme »
Odgovori 

Verovatno Povezane Teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: Poslednja Poruka
  Rutiranje saobracaja sa jedne mrezne karte na VPN mrjack 3 2,337 14.05.2016. 21.32
Poslednja Poruka: mrjack

• Verzija Za Štampu
  • Pošalji ovu Temu Prijatelju
  • Prati ovu temu

Kontakt Ubuntu LoZa Srbije Povratak na Vrh Povratak na Sadržaj Mobile Version RSS Prijava greške
© 2005-2019 Ubuntu LoCo Serbia. Ubuntu and Canonical are registered trademarks of Canonical Ltd.
Powered_by MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.
Designed by : ZeRQ and Ubuntu LoCo Serbia
Hosted by mCloud