Datum i vreme: 19.01.2021., 10.00
Dobro Došli, Gost! (Prijava — Registracija)
Ubuntu-RS forumi
  • Početna
  • Pravilnik
  • Pretraga
  • Pomoć
  • Planeta
  • Wiki
  • Sajt
  • Kalendar
  • RSS
Nove poruke Današnje poruke Spisak članova Spisak prijatelja
Važno obaveštenje
Izašao je novi LiBRE, broj 50
Ubuntu 19.04 spreman je za preuzimanje

Ubuntu-RS forumi Predsoblje Ubuntu Srbija v
« Prethodno 1 ... 6 7 8 9 10 Sledeće »

Wiki [staro]

Tema je Zatvorena 

Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niz | Puni Prikaz
Wiki [staro]
Autor Poruka
attitude Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: 1,428
Dao zahvalnica: 0
Dobio zahvalnica: 2 u 2 poruka
Ugled: 1
Poruka: #1
Wiki [staro]
Zanima me stav zajednice po pitanju otvaranja wikija za pisanje dokumentacije za Ubuntu/Debian. Sustina je da vidimo koliko bi ljudi bilo spredmno da dopise sta na wiki pa da time krenemo u rad sa dokumentacijom. Primetio sam da je ovde bilo lapo resenih problema pa mislim da bi bilo fino da se do dokumentuje. Dakle? Smile
15.02.2006. 00.11
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke
[+]
freedom Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: 35
Dobio zahvalnica: 0 u 0 poruka
Ugled: 0
Poruka: #2

Evo ja sam zainteresovan, mada sam nov u svetu Debian-a i ne znam koliko mogu da pomognem, ali tu sam da zajedno ucimo i pomognemo onima koji ce tek da se odluce za Ubuntu/Debian. Cool
15.02.2006. 11.53
Pronađi sve korisnikove poruke
[+]
attitude Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: #3

Da, zaboravih, tome bih dodao i GNU/Linux na laptopovima, posto su sve preistupacniji, a ljudi bi trebalo da znaju sta da kupe ukoliko zele Linux
15.02.2006. 13.13
[+]
zakili Nije na vezi
Član

Poruka: 122
Dao zahvalnica: 1
Poruka: #4

Evo i ja sam zainteresovan za wiki, koliko god budem imao vremena.

http://gnu.fon.bg.ac.rs/zakili
15.02.2006. 15.41
[+]
vlajkoral Nije na vezi
Saradnik

Poruka: 747
Dao zahvalnica: 2
Dobio zahvalnica: 26 u 15 poruka
Ugled: 5
Poruka: #5

Takodje zaniteresovan ali trebalo bi pisati istovremeno i Ubuntu/Kubuntu.
Kao i postaviti neku formu pisanja tema,kako bi bilo lako čitljivo i pregledno.
15.02.2006. 19.17
[+]
attitude Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: #6

Ubuntu/Kubuntu ja posmatram zajedno kao i sva ostala Ubuntu izdanja. Znaci sve sto ima veze sa ubuntuom
15.02.2006. 23.38
[+]
zakili Nije na vezi
Član

Poruka: 122
Poruka: #7

a jel si mislio da instaliramo wiki na ovom serveru, ili da pravimo sr. rubriku na wiki.ubuntu.com ?

http://gnu.fon.bg.ac.rs/zakili
16.02.2006. 09.36
[+]
vlajkoral Nije na vezi
Saradnik

Poruka: #8

Ja sam za to da pravimo rubriku na wiki.ubuntu.com(ako se ja ishta pitam),iz prostog razloga jer mislim da je tako lakshe nego obezbedjivati prostor ovom serveru,i mozze mu pristupiti svako da popunjava kad god hoce.
Mada bi pre pzvanichnog poccetka pisanja trebalo ustanoviti (mozze i na ovom postu),da li je "fajl" ili "datoteka" i da li je "folder" ili "direktorijum" da li cemo "apdejtovati" ili "azzurirati",ako me shvatate shta hocu da kazzem.
Ajd da vidimo pa da stvaramo neku zaista dobru dokumentaciju za Ubuntu jer i to ce doprineti shirenju ovog OS-a kod nas.
03.03.2006. 14.05
[+]
attitude Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: #9

Da, to je ok ideja stose Ubuntua tice, ali ja sam imao na umuda ova zajednica, podrzana od FSN-a pokrne prvi wiki projekat za GNU/Linux dokumentaciju kod nas, gde bi jedan deo bio za Ubuntu. No uvek moze da se postavi link na Ubutnu, sto da ne Smile
05.03.2006. 12.13
[+]
slsimic Nije na vezi
kde-l10n-sr

Poruka: 622
Poruka: #10

Citat:Originally posted by vlajkoral
da li je "fajl" ili "datoteka" i da li je "folder" ili "direktorijum" da li cemo "apdejtovati" ili "azzurirati",ako me shvatate shta hocu da kazzem.
.

Sigurno se nece apdejtovati daunloadovati i sl. Smile

a sto se tice fajl datoteka (vecite) Smile dileme treba koristiti onako kako je dato u programima.
KDE prevod koristi fajl dok Gnomoliki programi koriste datoteka pa to treba ispoštovati. (da ne bi bilo "kako da kliknem na Fajl kada nemam tu stavku u meniju) Smile

Tako isto nije folder već fascikla a direktorijum je direktorijum. Dir se koristi uglavnom tamo gde je u pitanju fizički organizovan skup podataka dakle direktorijumi na disku recimo tok se Fascikla (folder) koristi u logičkoj organizaciji (Fascikla primljene pošte) i slično. Mada ovo nije upisano u kamenu pa takođe zavisi od programa do programa. U principu ako se koristi Folder onda je Fascikla a ako je Directory onda je Direktorijum.
06.03.2006. 11.39
[+]
attitude Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: #11

U sustini, moje misljenje je da bi trebalo da se stavljaju termini koji su u prevodu programa sa engleskim u zagradi ili obrnuto. Neka prica kako ko hoce, to je subjektivno, pa mislim da oko toga ne treba previse pricati. Pise ko je sta napisao, pa svako "odgovara" za ono sto je napisao Smile
06.03.2006. 18.40
[+]
vlajkoral Nije na vezi
Saradnik

Poruka: #12

Svidja mi se ova ideja napišeš po srpski pa u zagradi daš i engleski naziv,o.k. to će tako biti dobro ja mislim.
10.03.2006. 10.14
[+]
dungodung Nije na vezi
Početnik
**

Poruka: 6
Poruka: #13

Mislim da je ideja o Vikiju odlicna (sto nije ni cudo da dolazi od mene). Smile
07.09.2006. 18.41
[+]
Данило Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 334
Dobio zahvalnica: 3 u 3 poruka
Poruka: #14

Citat:Originally posted by attitude
U sustini, moje misljenje je da bi trebalo da se stavljaju termini koji su u prevodu programa sa engleskim u zagradi ili obrnuto. Neka prica kako ko hoce, to je subjektivno, pa mislim da oko toga ne treba previse pricati. Pise ko je sta napisao, pa svako "odgovara" za ono sto je napisao Smile
Размишљајте унапред — идеја је да се у Гному документација тако прошири да се називи менија, дугмића, програма итд. читају из самих програма, и то динамички, па да чак и ако покрећете програм на енглеском, а читате српско упутство, добијате нпр. „Изаберите Gimp из Applications > Graphics“, односно, ако покрећете програм на српском а нема преведеног упутства, добићете „Choose Гимп from menu Програми > Графика“, итд.

Наравно, ово је још увек идеја, и нисмо ни започели изведбу исте, а није ни претерано једноставно (измене у gnome-doc-utils, xml2po, yelp-у, самој документацији и програмима, итд.).

Зато, мислим да би велики корак унапред био ако би се посветили имплементацији овога уместо писања документације, а после ће бити лако преводити остатак :Р
12.09.2006. 18.00
[+]
attitude Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: #15

Vidis, vecina ljudi ovde ima taman toliko vremena da napise koji tip ili how to.
12.09.2006. 21.57
[+]
Данило Nije na vezi
Starosedelac

Poruka: 334
Dobio zahvalnica: 3 u 3 poruka
Poruka: #16

Већина, да. Али понекад се нађе неко ко има мало више времена и све нас одушеви својим радом и идејама, па зашто не покушати. Напомињем и да је ово горе само идеја, а куда ће се отићи се може само нагађати (тј. има места и за свачију креативну слободу Wink.

Наравно, последња реченица где препоручујем да уместо превођења имплементирате нешто овако је више шаљива — теоријски, ја подржавам превод (зар ја? Wink
14.09.2006. 22.10
[+]
petrovicivan Nije na vezi
Inventar foruma

Poruka: 764
Dobio zahvalnica: 16 u 15 poruka
Ugled: 2
Poruka: #17

Citat:Originally posted by Данило
Размишљајте унапред — идеја је да се у Гному документација тако прошири да се називи менија, дугмића, програма итд. читају из самих програма, и то динамички, па да чак и ако покрећете програм на енглеском, а читате српско упутство, добијате нпр. „Изаберите Gimp из Applications > Graphics“, односно, ако покрећете програм на српском а нема преведеног упутства, добићете „Choose Гимп from menu Програми > Графика“, итд.

Savršena ideja. Uz dobru organizaciju sigurno može i dobro da radi. Obavezno obaveštavaj kako ide. Kako bi lakše bilo "telefonsko navođenje" SmileSmileSmile
22.01.2007. 22.53
[+]
« Starije Teme | Novije Teme »
Tema je Zatvorena 

• Verzija Za Štampu
  • Pošalji ovu Temu Prijatelju
  • Prati ovu temu

Kontakt Ubuntu LoZa Srbije Povratak na Vrh Povratak na Sadržaj Mobile Version RSS Prijava greške
© 2005-2021 Ubuntu LoCo Serbia. Ubuntu and Canonical are registered trademarks of Canonical Ltd.
Powered_by MyBB, © 2002-2021 MyBB Group.
Designed by : ZeRQ and Ubuntu LoCo Serbia
Hosted by mCloud