Ubuntu-RS forumi
Uputstvo kako okačiti prilog na forumu - Verzija za Štampu

+- Ubuntu-RS forumi (http://forum.ubuntu-rs.org)
+-- Forum: Predsoblje (/Forum-predsoblje)
+--- Forum: Ubuntu Srbija (/Forum-ubuntu-srbija)
+--- Tema: Uputstvo kako okačiti prilog na forumu (/Thread-uputstvo-kako-okaciti-prilog-na-forumu)Uputstvo kako okačiti prilog na forumu - promis - 07.09.2010. 13.48

Pozdrav svim novajlijama, a i ostalima.
Primetio sam da je često slučaj da korisnici foruma ne znaju kako se dodaju prilozi porukama na forumu. Tačno je da trenutno nigde ne postoji detaljno objašnjenje za to, pa evo prilike da se i to navede.

Dodatke porukama možemo da dodamo na više načina, u zavisnosti šta je dodatak, odnosno koje je sadržine. A to može biti slika, tekst, arhiva i drugi formati koje forum dozvoljava da se okače.
Treba odmah razjasniti na šta se misli kada se kaže "prilog" ili "okači to kao prilog". To nije upućivanje na neki fajl koji se nalazi na nekom serveru, već direktno okačinjanje (upload-ovanje) na forumski server. Ovo je jako važno za priloge koji nisu slika.

Da bi se uopšte mogao okačiti prilog treba aktivirati kompletan mod za odgovaranje, a to se postiže pritiskom na dugme "ODGOVORI" koje se nalazi na početku i kraju teme.[Slika: newreply.gif]
Mod za odgovor "Brzi odgovor" ne omogućava da se okači prilog.
Kada se jednom uđe u kompletan mod za odgovor na dnu strane se nalazi odeljak za priloge. I tu je stvar prilično jasna i ista kao kod okačinjanja priloga za e-mail.

1. Pritisne se na dugme "Browse"
2. odabere se željeni fajl
3. pristisne se dugme "Dodaj prilog" koje se nalazi u produžetku linije odabira

i to je to.
Tako se okačinju prilozi.

Treba imati u vidu da forum prati sve vaše priloge i evidentira ih. Te možete pristupiti statistici za vaše priloge. Odlaskom u vašu "Korisnička KP", u rubrici "Dodatno" opcija "Uredi priloge".


RE: Upustvo kako okačiti prilog na forumu - Githzerai - 07.09.2010. 15.02

Eh, što volim kad dobijem na (maltene) gotovo. Smile

http://www.ubuntu-rs.org/forum/misc.php?action=help&hid=8

Ako neko ima još neki tekst pomoći za koji smatra da bi bio koristan za upoznavanje načina rada foruma, nek slobodno postavi (ili pošalje na našu e-poštu).

Mala napomena: stranica pomoći mora biti formatirana kao HTML da bi bila ispravn prikazana. Ako imate znanja, molim da se u tom formatu dostavi, a ako ne, sredićemo. Wink