Ubuntu-RS forumi
[Rešeno] Pretraga foruma - Verzija za Štampu

+- Ubuntu-RS forumi (http://forum.ubuntu-rs.org)
+-- Forum: Predsoblje (/Forum-predsoblje)
+--- Forum: Ubuntu Srbija (/Forum-ubuntu-srbija)
+--- Tema: [Rešeno] Pretraga foruma (/Thread-reseno-pretraga-foruma)[Rešeno] Pretraga foruma - chaghaboo - 14.09.2010. 10.52

Imam problem sa pretraživanjem foruma, rekao bih da pretraživanje na ovom forumu dosta loše radi svoj posao. U svakom slučaju da vam iznesem svoje utiske pa da vidimo da li sam to samo ja u pitanju ili veštačka inteligencija iza pretraživača.

1. Rezultati koje dobijam pretragom su neprecizni i uopšte nisu poređani po relevantnosti, sem toga kao rezultat dobijam brdo stranica, pa ispada da mi je lakše da ručno prelistam neku podsekciju foruma nego da koristim pretragu. Mislim da nisam toliki duduk da ne umem da uradim pretragu, a i čini mi se da je pretraga na starom forumu radila mnogo bolje. Da nije mašina za pretraživanje u pozadini ovog foruma "manje pametna"?
Konkretno sam probao da pogledam sve teme u čijim naslovima se nalazi "ubuntu one", pokušajte da vidite kakvi se rezultati dobijaju. I to je samo poslednji slučaj, ranije sam čak odustajao jer rezultati pretrage nisu imali nikakvog smisla.

2. Ukoliko mi rezultati pretrage nisu dovoljno precizni i odmah probam da ponovim pretragu dobijem sledeću poruku: "Sorry, but you can only perform one search every 30 seconds. Please wait another 4 seconds before attempting to search again.", što je pomalo iritantno jer trebam da "zviždućem" 20tak sekundi pre nego ponovim pretragu i tako svaki put.

3. Pretraga nije dozvoljena za reč sa manje od 4 slova. Pa tako ne bih li dobio preciznije rezultate za gore pomenutu temu otkucao sam u polju pretraga "one" i obeležio da želim sve teme koje u naslovu sadrže one ali je pretraga odbila da se izvrši zbog toga što reč ima manje od ta definisana 4 slova. U ovom konkretnom primeru se vidi da pretraga od 3 slova i te kako može da ima smisla.


[Rešeno] Pretraga foruma - uros - 14.09.2010. 10.53

Prijavi na Launchpadu, https://launchpad.net/ubuntu-rs-forum/


[Rešeno] Pretraga foruma - chaghaboo - 14.09.2010. 11.03

Prijavio Uroše, hvala na podsetniku. Treba se navići da sve probleme treba postaviti na Launchpadu.

Pozdrav