Ubuntu-RS forumi
Ћирилица - Verzija za Štampu

+- Ubuntu-RS forumi (http://forum.ubuntu-rs.org)
+-- Forum: Predsoblje (/Forum-predsoblje)
+--- Forum: Ubuntu Srbija (/Forum-ubuntu-srbija)
+--- Tema: Ћирилица (/Thread-cirilica--14118)Ћирилица - budala - 21.09.2011. 18.26

Знам да ће овај пост бити веома непопуларан неким људима и да ће се одмах започети политичко-историјска дискусија , али већ на почетку желим да замолим да до тога не дође . Желим само да укажем на то да би сајт могао да добије и ћирилични превод (написан на ћирилици ). Ипак је ћирилица званично писмо Републике Србије , ако већ не може бити једино писмо на сајту ( услед политичке коректности коју подржавам ) онда молим да та коректност буде исказана и тиме што ће се ћирилично писмо уврстити као писмо сајта ( мислим да то не би био велики проблем ) . Ипак је реч о Убунту заједници србије .


Још једном молим да не започињемо никакву расправу , само желим одговор администратора сајта . У колико је некоме проблем да преведе са чланке са латинице ево нудим своју помоћ у том послу у колико је потребно .


Хвала Smile


RE: Ћирилица - maletaski - 21.09.2011. 18.27

Sajt već postoji i na ćirilici i na latinici.


RE: Ћирилица - Githzerai - 21.09.2011. 18.34

Aman bog ljudi:

Ako već toliko volite ćirilicu, što ne kažete veb pregledaču da živite u Srbiji i govorite srpski jezik???

Sajt je podešen tako da čita podatke iz postavki veb pregledača. U slučaju da korisnikov pregledač traži jezik ćiriličnog pisma (ne samo srpski, već i drugi jezici poput ruskog, bugarskog, makedonskog itd.) automatski bira ćirilicu, a u svim ostalim slučajevima (poput engleskog koji je tebi postavljen) bira latinicu (što je korisno kad naiđu botovi veb pretraživača poput Guglovog, jer je tu latinica uvek u prednosti).

A da ne pričam o tome da ima meni na dnu strane za izbor pisma.

I ček, jesam li ja sad lud?


RE: Ћирилица - Ddpbf - 21.09.2011. 18.40

[Slika: kojeovdjelud.jpg]

(21.09.2011. 18.26 )budala Piše:  Још једном молим да не започињемо никакву расправу , само желим одговор администратора сајта . У колико је некоме проблем да преведе са чланке са латинице ево нудим своју помоћ у том послу у колико је потребно .

Не знам како да ти кажем ово, али сви чланци се пишу ћирилицом па се касније пресловљавају у латиницу, што је стандардна пракса код свих двоазбучних сајтова.


Извињење - budala - 21.09.2011. 21.02

Овом приликом желим да упутим своје извињење администраторима Smile , нисам нигде видео да је сајт подешен за ћирилицу ( можда нисам добро гледао ) па сам зато и покренуо тему , још једном се извињавам на искреној грешци . Ако ништа друго сад бар знам да је сајт на два писма Smile . Слободно бришите и ову и моју претходну тему .


Хвала на разумевању Wink


RE: Извињење - Fantastic - 21.09.2011. 21.04

Ma opusteno samo Smile))))))


RE: Извињење - uros - 21.09.2011. 21.06

Ma da nisi ponudio pomoć - letelo bi perje, ovako ne mogu da se ljutim. Smile


RE: Извињење - Anpu - 21.09.2011. 22.44

"Pogresi covek. " Smile

Pri prelasku na drugi softver za veb prezentaciju, otkrili smo mogucnost da imamo sajt u oba pisma sa manje muke, i trudimo se gde god je tehnicki izvodljivo i u domenu naseg znanja, da podrzimo oba pisma.


RE: Извињење - budala - 23.09.2011. 15.25

Одлично , драго ми је да се није повела дискусија око ставова Smile , и драго ми је што нисам наишао на негативне коментаре. Хвала још једном на разумевању и на кооперативности чланова форума Smile

А сад марш на тестирање 11.10 Бета 2 Smile Rotfl